Tvarohový dort s ostružinami zpět

Korpus:
hladká mouka200 gmáslo125 gcukr75 g
sůl špetkavejce1 ks
Náplň:
tvaroh3 ks (750 g)zakysaná smetana100 gvanilkový cukr1 balíček
krupicový cukr120 gžloutky3 ksvanilkový pudink1 lžíce
bílk3 kssůl špetka
Ostružinový přeliv:
ostružiny hrnekkrupicový cukr1/4 hrnkuvanilkový pudink1 lžíce
hladká mouka 200 g, máslo 125 g, cukr 75 g, sůl špetka, vejce 1 ks, tvaroh 3 ks (750 g), zakysaná smetana 100 g, vanilkový cukr 1 balíček, krupicový cukr 120 g, žloutky 3 ks, vanilkový pudink 1 lžíce, bílk 3 ks, sůl špetka, ostružiny hrnek, krupicový cukr 1/4 hrnku, vanilkový pudink 1 lžíce

Příprava

Nazvala bych to jako parodie na cheesecake. Něco jako české tiramisu z tvarohu. Zkrátka "cheesecake" co s tím pravým newyorským nemá kromě vzhledu snad nic společného. Žádné rozdrcené sušenky ani luxusní philadelphie. 
 A stejně je výborný!
Ze surovin na korpus rukou uhněteme těsto. Mělo by být krásně vláčné (klasické linecké těsto). natlačíme ho do vymazané a vysypané dortové formy až po okraj a dáme zatím do lednice.
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. V jiné míse ušleháme tvarohy se smetanou, cukrem, pudinkem a žloutky. Nakonec lžící přídáme bílkový sníh a opatrnite promícháme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C cca 1 hodinu.
 
Ostružinový přeliv:
V rendlíků přivedte k varu ostružiny s cukrem. Mezitím rozšlehejte ve skleničce vanilkový pudink s trochou vody a přidejte k ostružinám. Míchejte další 3 minuty do zhoustnutí a přelijte jím upečený dort. 
2015-07-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI