Tvarohový koláč s jablky zpět

Kvásek:
mléko250 mlkvasnice1 kostkacukr1 lžíce
Těsto:
vejce2 ksvanilkový cukr1 balíčekcukr120 g
máslo150 golej1 lžícemouka500 g
Náplň:
tvaroh500 gcukr60 gvejce1 ks
máslo60 gvanilkový cukr1 balíčekkukuřičný škrob2 lžíce
vanilková esence2 lžičkyjablka5 ks
Glazura:
meruňkový džem5 lžic
mléko 250 ml, kvasnice 1 kostka, cukr 1 lžíce, vejce 2 ks, vanilkový cukr 1 balíček, cukr 120 g, máslo 150 g, olej 1 lžíce, mouka 500 g, tvaroh 500 g, cukr 60 g, vejce 1 ks, máslo 60 g, vanilkový cukr 1 balíček, kukuřičný škrob 2 lžíce, vanilková esence 2 lžičky, jablka 5 ks, meruňkový džem 5 lžic

Příprava

Protože potřebuji pohostit příbuzné, které sladké "můžou" (tím myslím, že mají rádi, na rozdíl od naší familie), mohla jsme upéci tento koláč z mé oblíbené stránky lidl.de. Je z kynutého těsta z 1/2 kg mouky a tvarohu, takže dosti hutný a k "likvidaci" je potřeba opravdu více strávníků. Tvaroh, kvasnice a jablka u nás doma byly, takže hurá na to!

Z vlažného mléka, kostky kvasnic a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Vajíčka, cukr, máslo a olej umixujeme a smícháme s moukou. Vypracujeme těsto a necháme 30 minut vykynout. Poté těsto přemístíme do vymazané a vysypané formy a přelijeme tvarohovou směsí. Poklademe jablky a pečeme cca 45 minut při 160 st. Po vyndání ihned potíráme džemem.

2016-04-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI