Tvarohový nákyp pro děti od 1 roku zpět

Ingredience:
měkký tvaroh250 g (vanička)vejce1 kscukr nebo sirup (použila jsem fruktopur a cukr z pravé vanilky) dle chuti
citron1/2 ks
měkký tvaroh 250 g (vanička), vejce 1 ks, cukr nebo sirup (použila jsem fruktopur a cukr z pravé vanilky) dle chuti, citron 1/2 ks

Příprava

Geniální jednoduchost. Dokonce ani proti dietetickým pravidlům tohle mlsání moc není. Prostě paráda! Kdo má rád vůni citronové kůry a její mírnou hořkost, bude spokojen. Inspirováno gurmánkou Laduš.

Z vejce oddělte bílek a vyšlehejte tuhý sníh. Do něj pak opatrně vmíchejte žloutek, tvaroh, oslaďte dle libosti, přidejte strouhanou citronovou kůru (předtím jej několikrát spařte vroucí vodou nebo namočte do octové vody, aby se zbavil chemie a voskování) a navrstvěte do zapékacích mističek. Pozor! Počítejte s tím, že hmota poměrně dost nabyde, neplňte tedy mističky až po vrch. Pečte na 180°C přibližně půl hodinky, dokud nákyp nevystoupá a nezezlátne na povrchu. 

Pozn. V originálním receptu byl použit pomeranč - kůra i šťáva. Obsahoval navíc i dvě lžíce hrubé mouky nebo krupičky, kterou jsem ale nedala a myslím si, že chuti dezertu to neublížilo. 

Dětská specifika:

  • tvaroh je vhodný pro děti od 1 roku pro svůj vysoký obsah bílkovin
  • citron jakožto exotické ovoce a potenciální alergen je taktéž vhodný až od 1 roku
2015-05-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI