| Těsto: | |||||
| máslo | 125 g | vejce | 1 ks | kypřící prášek do pečiva | 1/2 balíčku |
| cukr moučka | 4 lžíce | polohrubá mouka | 1 hrnek | nastrouhaná citronová kůra | dle chuti |
| Tvarohová směs: | |||||
| měkký tvaroh | 2 ks | mléko | 1/2 hrnku | rozpuštěné máslo | 1/4 hrnku |
| vejce | 1 ks | vanilínový cukr | 2 ks | vanilkový pudingový prášek | 1 ks |
| cukr | 3/4 hrnku | ||||
V dnešní době je moderní cheesecake, ale už naše babičky dělaly Tvarožník. Je tedy bez sušenek, ale chuť je výborná. Vyzkoušejte ho a určitě si ho zamilujete.
Veškeré ingredience na těsto smícháme v míse. Koláčovou nebo dortovou formu vymažeme máslem a těsto do ní napěchujeme a vytáhneme až k okraji formy.
Na těsto nalijeme tvarohovou směs (včetně pudingového prášku, puding nevaříme), kterou předem vyšleháme ručním mixerem z uvedených ingrediencí. Tvarožník pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi hodinu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI