Tyrolský Kaiserschmarrn (trhanec) zpět

Ingredience:
mléko300 mlhladká mouka3 lžícesůl špetka
vejce3 ksrum5 clcukr krystal1 lžíce
vanilkový cukr1 lžícerozinky hrstjablečné pyré4 lžíce
mléko 300 ml, hladká mouka 3 lžíce, sůl špetka, vejce 3 ks, rum 5 cl, cukr krystal 1 lžíce, vanilkový cukr 1 lžíce, rozinky hrst, jablečné pyré 4 lžíce

Příprava

Včera manžel kritizoval, že má na něco chuť, a že jsou doma napečené jen samé "zdravé" sladkosti. A já měla taky chuť tímto způsobem zhřešit. Vyhrál to snadný recept, který měl prý v oblibě i císař František Josef I. Je mnoho receptů, jak připravit tuto dobrotu. Já uvádím snad ten nejjednodušší.

Mouku, mléko a sůl smícháme, přidáme cukr, vajíčka a rum, lehce zamíchám a smažíme ve větší vrstvě oleje s máslem, posypeme rozinkami, poté trochu roztrháme a obrátíme. Nakonec pocukrujeme a necháme na chvilku zkaramelizovat. Na povrchu by měl být lehce křupavý a uprostřed kyprý. Podáváme s jablečným pyré.

2016-02-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI