Vanilkové rohlíčky zpět

Ingredience:
mouka (špaldová typ 630)250 gpovolené máslo185 gtřtinový cukr (namletý na moučku)70 g
vlašské ořechy (nasekané nebo pomixované)110 gmoučkový cukr + vanilkový3 lžíce
mouka (špaldová typ 630) 250 g, povolené máslo 185 g, třtinový cukr (namletý na moučku) 70 g, vlašské ořechy (nasekané nebo pomixované) 110 g, moučkový cukr + vanilkový 3 lžíce

Příprava

Třetím nejoblíbenějším cukrovím v naší rodině jsou vanilkové rohlíčky. Jsou voňavé a úplně se rozplývají na jazyku. Tento druh cukroví přeci jen dávám výše než ty ostatní, aby chvíli vydržel, jinak by se dělalo těsto na několikrát. Zkoušela jsem je i s lískových ořechů a mandlí, ale přiznám se, že vlašské ořechy jsou za mě ty nejlepší.

V míse smícháme prosátou mouku, povolené máslo, třtinový cukr, vlašské ořechy a vypracujeme do těsta. Z těsta uděláme bochánek, který minimálně na 2 hodiny uložíme do lednice. Před přípravou těsto propracujeme, a buď odebíráme kousky a válíme rohlíčky nebo rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme rohlíčky pomocí vykrajovátka. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 8 minut.

Po upečení necháme mírně vychladnout, a buď obalujeme ve směsi cukru, nebo jen poprášíme.

2016-12-14 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin upečete 2 plechy vanilkových rohlíčků.

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI