Vanilkové rožky zpět

Ingredience:
špladová múka200 ghladká múka100 gpráškový cukor50 g
vlašské orechy100 gmaslo200 gžltek (žloutek)2 ks
práškový cukor na posypání vanikový lusk
špladová múka 200 g, hladká múka 100 g, práškový cukor 50 g, vlašské orechy 100 g, maslo 200 g, žltek (žloutek) 2 ks, práškový cukor na posypání , vanikový lusk

Příprava

Zajtra nás čaká ešte taký pre mňa vianočno-novoročný sviatok, dvakrát taký veľký, keďže má narodeniny moja milá maminka :) A pri vanilkových rožtekoch sa s Klárkou tvárime tak, že vlastne ešte Vianoce neskončili, a predstavujeme si, ako namiesto cukru na rožteky padá z neba sneh na krajinu vonku za oknom :) a do toho vonia vanilka...a...Vianoce jednoducho ešte neskončili :)

Z múky, cukru, pomletých orechov, masla a žĺtkov vypracujeme cesto, ktoré dáme odležať do chladu asi na pol hodiny. Potom z cesta vyvaľkáme valčeky, z ktorých odkrajujeme rovnako veľké kúsky a vytvarujeme z nich rožteky. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre asi 20 minút (pri teplote 180°C). Ešte teplé rožteky obaľujeme v cukre zmiešanom so semienkami z vanilkového lusku. Na to mám doma jednu úúúžasne šikovnú pomocníčku :)

2014-11-20 Dezerty

Poznámka

Krásny nedeľný večer, aj zajtrajší sviatočný deň! Nech vám ešte vonia ako Vianoce :)

Autor:

Počet porcí
30
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI