Vařečkový píchaný koláč

zpět
Vařečkový píchaný koláč
Těsto:
polohrubá mouka3 hrnkycukr1 hrnekkypřící prášek do pečiva1 ks
vejce2 ksolej1 hrnekmléko2 hrnky
Poleva:
máslo150 gmoučkový cukr250 grum1/2 hrnku
holandské kakao3 lžíce
polohrubá mouka 3 hrnky, cukr 1 hrnek, kypřící prášek do pečiva 1 ks, vejce 2 ks, olej 1 hrnek, mléko 2 hrnky, máslo 150 g, moučkový cukr 250 g, rum 1/2 hrnku, holandské kakao 3 lžíce

Příprava

Už se mi stýskalo po mé kuchyni, dalo by se říci, že jsem měla tak trochu absťák (smích). To víte, na horách byla kuchyňka malá, kde byl jen dvouvařič a nebyla tam trouba. Takže jsem hned včera upekla rychlý koláč z babiččina sešitku, který je velmi jednoduchý, rychlý, vláčný a vyřádila se na něm i naše malá Vendulka s vařečkou. 

Nejprve si vymažeme hluboký plech olejem a vysypeme hrubou moukou. Poté v míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Poté přidáme vejce, olej, mléko a zamícháme vařečkou do hladka. Připravené těsto nalijeme na plech a pečeme do zlatova při 180°C asi 20 minut. Před vytažením z trouby zkusíme špejlí, zda je koláč upečený.

Než se koláč upeče, tak si připravíme polevu. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cukr, rum, kakao a za stálého míchání umícháme hladkou polevu. Po upečení koláč propícháme opačným koncem vařečky a uděláme tak dírky v koláči. Nakonec polijeme polevou, posypeme kokosem a necháme vychladnout.

2017-02-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI