Velikonoční beránek zpět

Ingredience:
máslo (či hera)25 dkgtvaroh1 kscukr moučka (část se dá nahradit vanilkovým cukrem - alespoň 4)25 dkg
vejce4 kspolohrubá mouka (1/3 se může nahradit hladkou moukou, pro zjemnění těsta)28 dkgprášek do pečiva1 balíček
máslo (či hera) 25 dkg, tvaroh 1 ks, cukr moučka (část se dá nahradit vanilkovým cukrem - alespoň 4) 25 dkg, vejce 4 ks, polohrubá mouka (1/3 se může nahradit hladkou moukou, pro zjemnění těsta) 28 dkg, prášek do pečiva 1 balíček

Příprava

Krátce před velikonocemi jsme se ségrulou neměly co dělat a napadlo nás, že bychom mohli upéct beránka. Malá neteřinka se přimluvila, že nám pomůže, tak byl plán vyřešený.

Smícháme máslo, tvaroh, cukr, 4 žloutky. Poté přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva a opatrně vmícháme 4 ušlehané bílky. Pro chuť lze přidat rozinky či oříšky. Do formy na beránka vložíme pečící papír-je fajn ho namočit a zmačkat, lépe se s ním pak pracuje. Šoupneme do trouby a pečeme při cca 180°C, při pečení se musí hlídat, zda nebude lepit těsto na špejli. Pečeme cca 45 minut.

2014-05-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI