Velikonoční beránek

zpět
Velikonoční beránek
Beránek velký:
polohrubá mouka2 hrnkyolej1 hrnekmléko1 hrnek
cukr1/2 hrnkuprášek do pečiva1 ksvejce2 ks
Beránek olejový malý:
polohrubá mouka1 hrnekolej1/2 hrnkumléko1/2 hrnku
cukr1/4 hrnkuprášek do pečiva1/2 balíčkuvejce1 ks
polohrubá mouka 2 hrnky, olej 1 hrnek, mléko 1 hrnek, cukr 1/2 hrnku, prášek do pečiva 1 ks, vejce 2 ks, polohrubá mouka 1 hrnek, olej 1/2 hrnku, mléko 1/2 hrnku, cukr 1/4 hrnku, prášek do pečiva 1/2 balíčku, vejce 1 ks

Příprava

Co k Velikonocům neodmyslitelně patří? Jidáše, mazanec a beránek přeci. Takže nesmí chybět ani receptík ode mě, který je velmi jednoduchý, hrnkový, olejová, takže ho zvládne upéct úplně každý. Chuťově je moc dobrý, není suchý a hlavně vyběhnout beránkovi i záda, není prostě placatý.

A proč vlastně na Velikonoce pečeme beránka? V křesťanství je totiž beránek jedním ze symbolů Ježíš Krista, neboť obrazně podle křesťanské víry on je beránek, obětovaný za spásu světa.

Beránek velký

Nejprve všechny sypké ingredience promícháme v míse, poté přidáme 2 celá vejce, mléko a olej. Vše umixujeme v hladké těsto. Formu na beránka si vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Připravené těsto vylijeme do spodního dílu beránka, přikryjeme vrchním dílem a pečeme 60 minut na 180°C.

Beránek olejový malý

Nejprve všechny sypké ingredience promícháme v míse, poté přidáme 2 celá vejce, mléko a olej. Vše umixujeme v hladké těsto. Formu na beránka si vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Připravené těsto vylijeme do spodního dílu beránka, přikryjeme vrchním dílem a pečeme 40 minut na 180°C. Těsta je hodně, takže zbytek vylijeme do malého rendlíku a pečeme vedle.

2017-04-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI