Velikonoční beránek zpět

Beránek velký:
polohrubá mouka2 hrnkyolej1 hrnekmléko1 hrnek
cukr1/2 hrnkuprášek do pečiva1 ksvejce2 ks
Beránek olejový malý:
polohrubá mouka1 hrnekolej1/2 hrnkumléko1/2 hrnku
cukr1/4 hrnkuprášek do pečiva1/2 balíčkuvejce1 ks
polohrubá mouka 2 hrnky, olej 1 hrnek, mléko 1 hrnek, cukr 1/2 hrnku, prášek do pečiva 1 ks, vejce 2 ks, polohrubá mouka 1 hrnek, olej 1/2 hrnku, mléko 1/2 hrnku, cukr 1/4 hrnku, prášek do pečiva 1/2 balíčku, vejce 1 ks

Příprava

Co k Velikonocům neodmyslitelně patří? Jidáše, mazanec a beránek přeci. Takže nesmí chybět ani receptík ode mě, který je velmi jednoduchý, hrnkový, olejová, takže ho zvládne upéct úplně každý. Chuťově je moc dobrý, není suchý a hlavně vyběhnout beránkovi i záda, není prostě placatý.

A proč vlastně na Velikonoce pečeme beránka? V křesťanství je totiž beránek jedním ze symbolů Ježíš Krista, neboť obrazně podle křesťanské víry on je beránek, obětovaný za spásu světa.

Beránek velký

Nejprve všechny sypké ingredience promícháme v míse, poté přidáme 2 celá vejce, mléko a olej. Vše umixujeme v hladké těsto. Formu na beránka si vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Připravené těsto vylijeme do spodního dílu beránka, přikryjeme vrchním dílem a pečeme 60 minut na 180°C.

Beránek olejový malý

Nejprve všechny sypké ingredience promícháme v míse, poté přidáme 2 celá vejce, mléko a olej. Vše umixujeme v hladké těsto. Formu na beránka si vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Připravené těsto vylijeme do spodního dílu beránka, přikryjeme vrchním dílem a pečeme 40 minut na 180°C. Těsta je hodně, takže zbytek vylijeme do malého rendlíku a pečeme vedle.

2017-04-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI