Velikonoční perníčky zpět

Ingredience:
med150 gcukr150 gvejce2 ks
máslo150 gmléko0,5 dclkypřící prášek do perníku1 lžička
hladká mouka400 gperníkové koření3 lžičky
med 150 g, cukr 150 g, vejce 2 ks, máslo 150 g, mléko 0,5 dcl, kypřící prášek do perníku 1 lžička, hladká mouka 400 g, perníkové koření 3 lžičky

Příprava

Letos je to v podstatě poprvé, co jsem se rozhodla řešit Velikonoce, a to hlavně kvůli dítěti (i když z toho rozum ještě nemá) Takže začal čas nastolit si tradice v přípravách. U nás v letošním roce proběhnou v pečení mazance, beránka a perníčků a samozřejmě úklid (víc toho s dítětem na noze fakt nezvládnu).

Všechny suroviny je třeba pořádně zpracovat do vláčného těsta, člověk se u toho trošku zapotí, ale výsledek stojí za to! Jakmile máme těsto vypracováno, dáme ho v potravinářské folii odpočnout do lednice do druhého dne. Následně vyválíme těsto vždy na tloušťku asi 4 - 5 mm. Na vykrajování jsem použila razítka s kuřetem, protože jestli něco nesnáším, je to zdobení perníčků. Razítko pořádně vytlačte, jak těsto v troubě vyskočí, má tendenci se obrázek vytratit. Takto připravené perníčky ještě potřete vajíčkem a dbejte na to, aby bylo ve všech spárách, to vám následně hezky obrázek vykreslí. Pomocí brčka jsem ještě do perníčků udělala dírky na mašličky. Perníčky jsou hned měkké, takže není nutné, je dělat dlouho dopředu, což ani nedoporučuji, protože jsou opravdu moc dobré a hrozí, že se Velikonoc nedožijí.

2016-03-23 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte 3 plechy perníčků. Inspirovala jsem se na webu recepty.cz.

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI