Ingredience: | |||||
med | 150 g | cukr | 150 g | vejce | 2 ks |
máslo | 150 g | mléko | 0,5 dcl | kypřící prášek do perníku | 1 lžička |
hladká mouka | 400 g | perníkové koření | 3 lžičky |
Letos je to v podstatě poprvé, co jsem se rozhodla řešit Velikonoce, a to hlavně kvůli dítěti (i když z toho rozum ještě nemá) Takže začal čas nastolit si tradice v přípravách. U nás v letošním roce proběhnou v pečení mazance, beránka a perníčků a samozřejmě úklid (víc toho s dítětem na noze fakt nezvládnu).
Všechny suroviny je třeba pořádně zpracovat do vláčného těsta, člověk se u toho trošku zapotí, ale výsledek stojí za to! Jakmile máme těsto vypracováno, dáme ho v potravinářské folii odpočnout do lednice do druhého dne. Následně vyválíme těsto vždy na tloušťku asi 4 - 5 mm. Na vykrajování jsem použila razítka s kuřetem, protože jestli něco nesnáším, je to zdobení perníčků. Razítko pořádně vytlačte, jak těsto v troubě vyskočí, má tendenci se obrázek vytratit. Takto připravené perníčky ještě potřete vajíčkem a dbejte na to, aby bylo ve všech spárách, to vám následně hezky obrázek vykreslí. Pomocí brčka jsem ještě do perníčků udělala dírky na mašličky. Perníčky jsou hned měkké, takže není nutné, je dělat dlouho dopředu, což ani nedoporučuji, protože jsou opravdu moc dobré a hrozí, že se Velikonoc nedožijí.
Z uvedených surovin připravíte 3 plechy perníčků. Inspirovala jsem se na webu recepty.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI