Vláčná bábovka s borůvkami zpět

Ingredience:
hladká mouka180 gprášek do pečiva1 lžičkamáslo120 g
třtinový cukr (rozmixovaný)130 - 150 gvanilkový extrakt pár kapekvejce2 ks
borůvky hrstkukuřičný škrob (pouze v případě mražených borůvek)1 lžícenastrouhaná kůra z citronu1 lžička
creme fraiche (příp. tučnější zakysaná smetana)125 g
hladká mouka 180 g, prášek do pečiva 1 lžička, máslo 120 g, třtinový cukr (rozmixovaný) 130 - 150 g, vanilkový extrakt pár kapek, vejce 2 ks, borůvky hrst, kukuřičný škrob (pouze v případě mražených borůvek) 1 lžíce, nastrouhaná kůra z citronu 1 lžička, creme fraiche (příp. tučnější zakysaná smetana) 125 g

Příprava

Na tuto bábovku jsem použila formu o velikosti cca 1,4 l. Pokud máte formu na velkou bábovku, doporučuji množství surovin zdvojnásobit.

1. Mouku si prosejeme s práškem do pečiva. 

2. Máslo si v robotu vyšleháme s třtinovým cukrem (třtinový cukr, pokud není jemný, si vždy ještě promixuju, aby byl jemnější a lépe se s máslem vyšlehal). Po chvíli přidáme vanilkový extrakt a postupně zašleháváme vejce (nejdříve zašleháme jedno, poté až druhé), než nám vznikne světlý krém.

3. V misce si smícháme borůvky se lžící kukuřičného škrobu a borůvky v něm obalíme. Pokud máme borůvky čerstvé, není potřeba kukuřičný škrob použít.

4. Do těsta střídavě přidáváme creme fraiche a mouku s kypřícím práškem. 

5. Nakonec do hotového těsta zlehka vmícháme borůvky. 

6. Pečeme na 170 stupňů cca 50 - 60 minut (musíme vždy bábovku zkusit špejlí, zda je již upečená).

2019-11-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI