Vláčná bábovka s borůvkami zpět

Ingredience:
hladká mouka180 gprášek do pečiva1 lžičkamáslo120 g
třtinový cukr (rozmixovaný)130 - 150 gvanilkový extrakt pár kapekvejce2 ks
borůvky hrstkukuřičný škrob (pouze v případě mražených borůvek)1 lžícenastrouhaná kůra z citronu1 lžička
creme fraiche (příp. tučnější zakysaná smetana)125 g
hladká mouka 180 g, prášek do pečiva 1 lžička, máslo 120 g, třtinový cukr (rozmixovaný) 130 - 150 g, vanilkový extrakt pár kapek, vejce 2 ks, borůvky hrst, kukuřičný škrob (pouze v případě mražených borůvek) 1 lžíce, nastrouhaná kůra z citronu 1 lžička, creme fraiche (příp. tučnější zakysaná smetana) 125 g

Příprava

Na tuto bábovku jsem použila formu o velikosti cca 1,4 l. Pokud máte formu na velkou bábovku, doporučuji množství surovin zdvojnásobit.

1. Mouku si prosejeme s práškem do pečiva. 

2. Máslo si v robotu vyšleháme s třtinovým cukrem (třtinový cukr, pokud není jemný, si vždy ještě promixuju, aby byl jemnější a lépe se s máslem vyšlehal). Po chvíli přidáme vanilkový extrakt a postupně zašleháváme vejce (nejdříve zašleháme jedno, poté až druhé), než nám vznikne světlý krém.

3. V misce si smícháme borůvky se lžící kukuřičného škrobu a borůvky v něm obalíme. Pokud máme borůvky čerstvé, není potřeba kukuřičný škrob použít.

4. Do těsta střídavě přidáváme creme fraiche a mouku s kypřícím práškem. 

5. Nakonec do hotového těsta zlehka vmícháme borůvky. 

6. Pečeme na 170 stupňů cca 50 - 60 minut (musíme vždy bábovku zkusit špejlí, zda je již upečená).

2019-11-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI