Vláčné ovesné muffiny s meruňkami, nektarinkami, skořicí a vlašskými ořechy zpět

Ingredience:
ovesné vločky82 gmeruňkový Šmakoun100 gmandlové mléko120 ml
nalámané vlašské ořechy hrstnektarinky3 - 5 ksjavorový sirup2 lžíce
české Ghíčko Bio1 lžičkavlašské ořechy dle potřebyskořice + mletá panela dle chuti
ovesné vločky 82 g, meruňkový Šmakoun 100 g, mandlové mléko 120 ml, nalámané vlašské ořechy hrst, nektarinky 3 - 5 ks, javorový sirup 2 lžíce, české Ghíčko Bio 1 lžička, vlašské ořechy dle potřeby, skořice + mletá panela dle chuti

Příprava

Jedna snídaně, která mě strašně bavila svojí snadnou přípravou, která zabere pár minut, pokud tedy opomenu čas, který ráno strávím, než se rozkoukám a vymyslím, na co mám vlastně chuť. Pak jen vše nakrájet, nasypat, nastrouhat, spojit, naplnit do silikonových forem, dát péct, obstarat mládě, které na vás křičí z postýlky "Maminko, už jsem vyspinkanej!", v mezičase se opláchnout a zkulturnit a vyběhnout to ještě ven nafotit, kde mě pobavilo ještě naše 2 měsíční štěně německého ovčáka, které mi viselo na županu a vymýšlelo, jak mě udržet na zahradě, což se mu dařilo skvěle. Pak až jsem si konečně, tak nějak v klidu vychutnala pozdní snídani a šla rychle připravit oběd, abychom využili krásného počasí a mohli jít honem ven. Tož tak nějak začátek našeho dne.

Ovesné vločky nasypeme do mísy, přidáme najemno nastrouhaného meruňkového Šmakouna, přilijeme javorový sirup a dále dle konzistence mandlové mléko. Pokud přidáte více javorového sirupu, než jsem uvedla v ingrediencích, uberte mléka, přidáme jednu pokrájenou nektarinku, hrst polámaných vlašských ořechů, jednu lžičku Českého Ghíčka Bio a vše společně zamícháme. Připravíme si silikonové formy na muffiny, které naplníme bez vymazání vzniklou směsí.

Navrch pokrájíme dle potřeby nektarinky a vložíme do předehřáté trouby na 180°C, pečeme přibližně 20 minut.

Po upečení necháme vychladnout. Po vychladnutí drží tvar nádherně. Pokud budete chtít konzumovat ještě vlažné, půjde to, ale budete muset být opatrní.

Upečené muffiny nazdobím pokrájenými nektarinkami a vlašskými ořechy, posypeme směsí panely, kterou si nameleme v mlýnku a přidáme skořici.

Pokud patříte mezi milovníky skořice, přidejte si skořici i do základu těsta. Tento moučník má nesčetné množství variací. Rozhodně zkuste v kombinaci se švestkovým Šmakounem a švestkami jako zdobením, kde si můžeme rovněž přidat do základu mletý mák.

Fantazii se meze nekladou. Pokud budete připravovat pro děti, doporučuji přírodního Šmakouna, který není slazen, v kombinaci se sušeným, nesířeným, nepřislazeným ovocem. Pokud potřebujete recept bez vaječného bílku, který Šmakoun obsahuje, připravte variaci s datlovou pastou a sušeným ovocem, datle směs hezky spojí.

Přeji dobrou chuť.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-05-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI