Vláčný borůvkový koláč s žervé zpět

Ingredience:
změklé máslo175 gkrupicový cukr175 gvejce3 ks
polohrubá mouka225 gprášek do pečiva1/2 baleníbílý jogurt4 velké lžíce
borůvky300 g
Poleva:
plnotučné žervé200 gsmetana 33%100 mlmoučkový cukr dle chuti
změklé máslo 175 g, krupicový cukr 175 g, vejce 3 ks, polohrubá mouka 225 g, prášek do pečiva 1/2 balení, bílý jogurt 4 velké lžíce, borůvky 300 g, plnotučné žervé 200 g, smetana 33% 100 ml, moučkový cukr dle chuti

Příprava

Koláč plný voňavých borůvek bohatých na výživné látky, potěší každého strávníka.

Troubu předehřejte na 180°C, vymažte a vysypte formu. Máslo s cukrem vyšlehejte do bledé nadýchané pěny - chvíli to trvá, tak se nevzdávejte. Postupně zašlehejte i vejce. Můžete ke každému vejci přisypat i trochu z odvážené mouky, to proto aby se směs nesrážela.

Nakonec vmíchejte zbylou mouku, prášek do pečiva, jogurt a borůvky. Vše důkladně spojte a těsto dejte do formy. Povrch koláče zarovnejte a pečte dokud koláč nezezlátne, nebude pevný na dotek a špejle zapíchnutá do středu těsta, nezůstane po čistá.

Koláč nechte téměř vychladnout ve formě, pak  opatrně vyklopte na mřížku a ještě nechte chladnout.

Žervé vyšlehejte se smetanou do hladkého krému, přidejte cukr dle vlastní chuti, ještě promíchejte a nechte odpočívat v lednici, dokud nebude koláč úplně studený.

Krém rozetřete po povrchu koláče, ozdobte borůvkami a podávejte. 

Dobrou chuť!

2015-05-25 Dezerty

Poznámka

Suroviny jsou uvedeny na formu o průměru cca 22 cm.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI