Vláčný perník zpět

Ingredience:
polohrubá mouka400 gmoučkový cukr300 gprášek do perníku1 ks
prášek do pečiva1/2 ksvejce2 kskakao2 lžíce
mléko2 dclslunečnicový olej1 dclšvestková povidla Hamé4 lžíce
perníkové koření1 lžička
polohrubá mouka 400 g, moučkový cukr 300 g, prášek do perníku 1 ks, prášek do pečiva 1/2 ks, vejce 2 ks, kakao 2 lžíce, mléko 2 dcl, slunečnicový olej 1 dcl, švestková povidla Hamé 4 lžíce, perníkové koření 1 lžička

Příprava

I když to vypadá, že se na perníku nedá vůbec nic zkazit, není to pravda. Často bývá perník vysušený nebo naopak hodně hutný. Tento je ale krásně vláčný a díky perníkovému koření i krásně voňavý.

Můžete ho upéct klasicky na plech a třeba polít čokoládovou polevou nebo můžete zkusit moji verzi a upéct perník v muffinové formě.

1. V misce promícháme mouku, cukr, prášek do perníku, prášek do pečiva, kakao a perníkové koření.

2. Nakonec přidáme vejce, mléko, olej, švestková povidla a důkladně promícháme.

3. Perník můžeme nalít do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy o rozměru zhruba 35 x 25 cm nebo můžeme použít formu na muffiny (těsto lijeme zhruba do poloviny výšky formy, hodně v troubě vyběhne).

4. Pečeme na 175 stupňů 35 - 40 minut.

2017-11-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI