Zapečený a ledový banánový dezert se Šmakounem, ořechy a vanilkou zpět

Ingredience:
přírodní Šmakoun100 gmandlové mléko80 gzmrzlé banány4 ks
kešu ořechy50 gvanilka dle chutikakaový prášek dle chuti
přírodní Šmakoun 100 g, mandlové mléko 80 g, zmrzlé banány 4 ks, kešu ořechy 50 g, vanilka dle chuti, kakaový prášek dle chuti

Příprava

Dvě variace dezertů, stejné složení jen jeden za studena druhý za tepla navíc s kakaovým práškem, inspirace na fb stránkách Šmakoun od úžasné Petry Vašíčkové, recept který mě velmi nadchl. Dnes jsem potřebovala velmi rychlou svačinku, a když jsem viděla dezert, který paní Petra připravila, rozhodla jsem se připravit něco podobného pro malého na svačinku, ale v naší bezmléčné verzi. Malému mlsáčkovi svačinka moc chutnala, nezapečené verzi dal přednost, ale pečenou rovněž nepohrdl a křičel přidat. Takže máme opět skvělé variace svačinek.

Dezert chutná skvěle, krásný nádech tvarohové příchutě díky přidanému Šmakounovi.

Šmakouna nastrouháme najemno a vyšleháme společně s rostlinným mlékem a zmrzlými banány. Já zužitkovávala zamražené, které jsem nestihla upotřebit. Nechala jsem je krátce povolit, oloupala a před mixováním nakrájela. Zmražené jsou sladší a mají super konzistenci. Do rozmixované směsi Šmakouna, rostlinného mléka, banánů přidáme namleté kešu ořechy a vanilku.
Znovu vyšleháme, já šlehala tyčovým mixérem.
Hotový krém necháme jen tak a nebo odebereme a do odebrané části přidáme kakaový prášek, který promícháme. Pro velké mlsáčky můžeme přidat místo kakaového prášku rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládu.
Do zapékací mističky namícháme světlou a tmavou část a dáme zapéct do trouby na 150°C na 15 minut. Po vyndání z trouby lehce poprášíme nastrouhanou čokoládou.

Zbylou část světlé části dáme do pohárku a ozdobíme dle chuti, můžeme ozdobit nastrouhanou čokoládou nebo jen tak lískovými oříšky.

Super dezert jen našlehaný Šmakoun, banány a vanilka téměř jako tvarohový dezert, úžasné.

Přeji příjemné mlsání.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-11-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyzapékání
Příležitost
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI