Zapékaná ovesná kaše s blumami zpět

Ingredience:
ovesné vločky2 hrnkyovesné mléko2 hrnkyskořice1 lžička
prášek o pečiva bez fosfátů1 lžičkasůl špetkamed2 lžíce
vejce1 ksblumy3 ks
ovesné vločky 2 hrnky, ovesné mléko 2 hrnky, skořice 1 lžička, prášek o pečiva bez fosfátů 1 lžička, sůl špetka, med 2 lžíce, vejce 1 ks, blumy 3 ks

Příprava

Mám ráda jídla, která se mohou použít na více způsobů. Ovesná kaše jako taková je skvělým startem do nového dne. Stačí však změna v jejím podávání a hned tu vedle snídaně máme i vydatnou svačinu. Vločky, ovoce a med jsou skvělou kombinací k tomu, aby dodaly člověku potřebnou energii.

V jedné míse si smícháme ovesné vločky se skořicí, práškem do pečiva a solí. V jiné menší misce smícháme mléko s medem a vejcem. Tuto směs přidáme k vločkám a důkladně promícháme. Malé zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Na dno každé misky dáme část nakrájených blum a na ně pak nalijeme vločkovou směs. Navrch dáme zbytek nakrájených blum a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut.

Podáváme se lžící bílého jogurtu, pokapané medem či javorovým sirupem, teplé i studené. Může sloužit jako snídaně či vydatná svačina.

2016-03-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI