Kurzy vaření část 2.

Kurzy vaření část 2. zpět

Škola vaření Martina Lva nabízí nejrůznější kurzy vaření.... Vyberete si i Vy?

Světové speciality
Vybrali jsme pro Vás to nejlepší, ze světových kuchyní. Podíváme se do Francie, Itálie, Číny a také do Ruska. Podřídíme si na 4 hodinky půlku světa a necháme se unášet recepty těchto skvělých kuchyní. Budeme připravovat z každé země ty nejchutnější a nejznámější specialitky. Těšte se, my se na Vás taky těšíme.

Vánoční pečení
Zima, sníh, vánoce a pohoda, tak to je oč tu běží Vánoční a pohodové pečení! Je čas si procvičit základní a taky zapomenuté recepty na přípravu vánočních dobrot. Ukážeme si jak se zadělávají těsta na vánočky, jak se pletou a také si ukážeme, jaké můžeme udělat obměny za klasické používané ingredience. Zkusíme si připravit pravou nefalšovanou štolu s marcipánem a biskupský chlebíček plný kandovaného ovoce a čokolády. Uděláme si babiččiny Florentýnky a jako bonbónek na konec si připravíme domácí vaječný koňak.

Thajská kuchyně
Thajská kuchyně je chutná, barevná a velice oblíbená. Používání kvalitních a autentických surovin je základem pro dobrou a chutnou Thajskou kuchyň. Thajská kuchyně může a nemusí být jenom o tom, že vše pekelně pálí a jde i o to jak sladit veškeré netradiční suroviny tak, abychom měli pokrm, který nám bude chutnat. My si uvaříme silnou ostrou polévku s kokosovým mlékem, zeleninou, nudlemi a masem. Ukážeme si grilované nudle s krevetami,chilli a koriandrem, jemné hovězí teriyaky a banánové lívance s palmovým cukrem.

Mikulášské vaření
Mikulášské vaření pro malé šéfkuchaře. Pekelná kuchyně je stejně zajímavé jako kuchyně nebeská. Z pekla je třeba ohnivý guláš nebo plněné rohy a z nebe je pečený beránek nebo sněhové kuličky. My si ale ukážeme něco jiného. My si uděláme andělskou vánočku s rozinkami, mandlemi a ořechy dále ještě rolované kolečka s kokosem a čokoládou a z pekla si vytvoříme pekelný pudink s lentilkami a šlehačkou:) Tak hurá do pekelných ohňů a nebeských výšin!!!

Zvěřinové dobroty
Zvěřina je prostě zvěřina. Není ničím jiným nahraditelná a má své specifika. Pracovat se zvěřinou je radost o kterou se s Vámi rádi podělíme. Ukážeme Vám, jak se zvěřina rozděluje, jaké části jsou vhodné na hotovky a jaké na minutky. Zvěřina je divočina a my Vás naučíme chodit v divočině jako nikdo jiný! Hurá do lesů, luk a hájů.

Paštiky
Paštiky, teriny, paté to jsou pokrmy, které mají svojí zvláštnost, chuť i barvu. Můžou být ze zeleniny, masa, vajec, zvěřiny, hub i dalších surovin. Náš kurz se bude tentokrát zabývat přípravou masových paštik a terin. Naučíme se zacházet s kořením a hustotou směsí, tepelnou i netepelnou úpravou a prezentací těchto pokrmů na talíře nebo jako finger food.

Shrekovo vaření
Malý šéfkuchař se opět vrací, tentokrát z cest drsného západu plných dostavníků, lupičů a oslů. Menu, které budeme připravovat je pro silné muže a statné ženy. Čekají nás lahůdky z bažiny a lesa. Třeba taková pečená rybička z rybníka kde žije Shrek, nebo kynuté bochánky s bylinkami to bude něco:). A maliny si uděláme s plackami, které miloval oslík. Už se na vás moc těšíme.

Pohádkové vaření pro děti
Skvělé vaření pro naše malé šéfkuchaře z pohádkového lesa. Budeme vařit samé delikatesky z mechu a kapradí, recepty od čarodějnic a čertů a možná, že si upečeme i trochu nebeského koláče. To vše budeme připravovat na našem kurzu vaření pod názvem Pohádkové vaření!!

Léto v ohni
Jak udělat perfektní letní čerstvý salát? Jak připravit maso na gril a jaké maso použít, aby bylo jako dort? A nakonec jak maso namarinovat a naložit k přípravě na gril, oheň nebo rožeň? To vše si odnesete z našeho nového kurzu Léto v ohni.

Sladké pomyšlení
Dezerty, marcipán, pudinky a nákypy – to jsou sladké dobroty, které se u nás naučíte a budete s nimi překvapovat své milé doma. Sladkého není nikdy dost a tak vzhůru do světa medu, vanilky a laskomin, které v cukrařině nesmí chybět. Ukážeme si, jak připravit kvalitní karamel, lahodné muffiny nebo obyčejnou bábovku s tvarohem a rozinkami.

Safari kuchyně
Afrika – exotické steaky a hady, které nikde jinde neseženete, Vás my naučíme připravovat. Je to maso plné džungle, divočiny, stepí a savan. Maso voňavé, maso divoké, ale my ho zkrotíme plným a kulatým vínem, skvělými přílohami, které budou připraveny podle tamních receptů. Čekají nás steaky z klokana, pštrosa, kudu a překvapení večera bude Python (Hroznýš Královský). Exotika v každém soustu. Je to kurz, který Vás zaujme nejen steaky, ale i hudbou a vínem. Jako sladká tečka bude specialita z Keňi, a tak věřím, že večer bude povedený, pohodový a plný očekávání,  zda po Vás neskočí šelma.

Tapas (malé chuťovky)
To vás bude bavit!!! Budete umět rychlovky, které jsou velmi populární a efektivní pro případ, že Vás navštíví kamarád, přítel nebo snad milenka a Vy doma máte jen pár ingrediencí po ruce a nevíte, co z toho vykouzlit. A my Vám právě poradíme, ukážeme a pomůžeme skloubit tyto suroviny dohromady. Ukážeme si, jak na to po chuťové a vizuální stránce. Zapojíme do toho trochu fantazie, trochu netradiční skloubení surovin a vznikne nám neopakovatelný zážitek. Tapas může být  v teplém stavu, takže si vyzkoušíme pár teplých mini předkrmů jak ze zeleniny, tak z masa i ovoce a studené nás taky neminou a to v široké škále možností.

Francouzská kuchyně
Francouzská kuchyně je pestrá, fajnová a velice kreativní. Můžete kouzlit od začátku až do konce a stále je co poznávat a co vařit a pořád není konec. Můžeme pracovat se zeleninou, zvěřinou, sýry, vínem, drůbežím masem a dalšími skvělými ingrediencemi. My si ukážeme něco z klasické francouzské kuchyně. Upečeme si kachní prsíčka plněná bylinkovou ricottou a kapkami červeného vína. Uvaříme si také základ francouzské kuchyně francouzskou cibulačku zapečenou sýrem a připravíme krále koláčů a to sýrový s jablky.

Italská kuchyně
Italská kuchyně to jsou těstoviny, rajčata, olivy, mušle, pizza, ryby a spousta dalších dobrot. Italská kuchyně je lehká, stravitelná a plná chutí a barev. Z některých pokrmů je cítit moře, z jiných zase spoustu bylinek nebo máte plnou kuchyň od mouky z kvalitní přípravy těstovin. Náš kurz bude ve znamení a spojení celé této škály surovin. Uděláme si vlastní těstoviny, připravíme si čerstvou rybu a použijeme hromadu bylinek a ještě si připravíme klasický italský dezert. Dýchne na Vás kus Itálie se vším všudy. Polknete doušky italského vína a bude Vám dobře. A pro toto Vás zvu na kurz vaření křížem krážem po slunné Itálii.

Autor článku:

Fotogalerie
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI