Alsaský slaný koláč zpět

Ingredience:
křehké těsto na koláč1 kscreme fraiche100 ganglická slanina100 g
jarní cibulka3 kssůl dle chutičerstvě namletý pepř dle chuti
křehké těsto na koláč 1 ks, creme fraiche 100 g, anglická slanina 100 g, jarní cibulka 3 ks, sůl dle chuti, čerstvě namletý pepř dle chuti

Příprava

Před nedávnem jsem navštívila kurz grilování se značkou Weber, kde nás šéfkuchař naučil právě tento koláč. Já jsem si recept trochu upravila a sepsala ho pro vás.

  1. Těsto rozbalte z obalu a položte i s pečícím papírem na plech.
  2. Pomažte ho creme fraiche (pokud neseženete creme fraiche, můžete nahradit 30% zakysanou smetanou). Namažte těsto důkladně až do krajů.
  3. Slaninu nakrájejte na kostičky a nasypte rovnoměrně na koláč.
  4. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka a opět rovnoměrně rozprostřete na těsto.
  5. Nakonec koláč osolte a opepřete podle vlastní chuti.
  6. Pečte na 170 stupňů do zezlátnutí okrajů (cca 25-30 minut).
2016-10-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI