Americká uzená žebra zpět

Ingredience:
vepřová žebra2 kgutřený česnek5 stroužkůsůl2 lžičky
třtinový cukr2 lžičkymleté chilli1 lžičkasladká mletá paprika1 lžíce
majoránka1 lžícedrcený kmín1 lžičkamletý zázvor1 lžička
nové koření3 kuličkcelý pepř1 lžička (15 - 20 kuliček)
vepřová žebra 2 kg, utřený česnek 5 stroužků, sůl 2 lžičky, třtinový cukr 2 lžičky, mleté chilli 1 lžička, sladká mletá paprika 1 lžíce, majoránka 1 lžíce, drcený kmín 1 lžička, mletý zázvor 1 lžička, nové koření 3 kuličk, celý pepř 1 lžička (15 - 20 kuliček)

Příprava

V sobotu se k obědu nevařilo nic. Žebra jsem na tři dny naložila do suché marinády a přihodila ke klobáskám do udírny. No mužů vám říct, že dobrota. Pustili se do toho tak zběsile, že jsem to málem ani nevyfotila.

Vepřová žebra ze strany od kosti stáhněte z kůže. Výborně to jde s pomocí papírové utěrky.

Jde sice jen o tenoučkou blanku, ale je to velmi důležitý krok. Žebra se vám potom nebudou při uzení kroutit.

Žebra potřete utřeným česnekem a v hmoždíři

podrťte veškeré celé koření. Promíchejte se solí, cukrem a vmasírujte do masa z obou stran. 

Okořeněná žebra zabalte do fresh fólie a nechte v lednici 3 dny dobře odležet.

Po třech dnech vybalte z fólie a dejte udit na 70 - 75°C po dobu 2 hodin. Poté povařte 15 minut a dejte doudit zhruba na další 3 hodiny. Velmi ale záleží na tom, jak jsou žebra masitá 

Udit je ideální tvrdým a suchým dřevem (dub, buk, habr).

2016-10-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI