Asijské fazolky zpět

Ingredience:
zelené fazolky500 golej dle potřebystřední cibule1 ks
česnek2 stroužkykari koření1 lžičkačínské víno Shao xing100 ml
sojová omáčka50 mlsušené houby Shitake10 kschilli dle chuti
voda300 mlškrob1 lžícesezam na posypání
Příloha:
rýže dle potřeby
zelené fazolky 500 g, olej dle potřeby, střední cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, kari koření 1 lžička, čínské víno Shao xing 100 ml, sojová omáčka 50 ml, sušené houby Shitake 10 ks, chilli dle chuti, voda 300 ml, škrob 1 lžíce, sezam na posypání, rýže dle potřeby

Příprava

Fazolky zase trochu jinak než jen na kyselo. 

Pokud trváte na mase, můžete ho přidat. Já do nich jednou dala na nudličky nakrájenou krkovičku, marinovanou v česneku, která nám zbyla z grilování.

Ale shitake je hodně pevná a přesně podle svého jména houževnatá houba a konzistencí a svojí výraznou chutí maso skvěle zastoupí.

Sušené houby dejte do misky a zalijte je horkou vodou. Nechte je nasáknout asi 10 minut, sceďte a nakrájejte na přibližně 0,5cm silné plátky.

Cibuli nakrájejte na tenké proužky a česnek posekejte nadrobno. 

Do pánve vlijte trochu oleje, nechte rozpálit a přidejte cibuli a houby. Když začně cibule zlátnout přidejte česnek a krátce společně orestujte.

Přidejte kari koření, chilli, vlijte víno a sójovou omáčku, přidejte fazolky a nechte 5 minut na mírném plameni vařit.

Ve vodě rozmíchejte lžíci škrobu a přilijte do pánve. Ještě 5 krátce povařte. Na talíři posypejte sezamem a podávejte s vařenou rýží.

2019-10-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI