Bánh Cuốn - rýžový papír plněný mletým masem a houbami zpět

1. varianta - Rýžový papír:
Bánh Cuốn400 g
2. varianta - Rýžový papír:
mouka z lepkavé rýže200 gtapiokový škrob200 gsůl1 lžička
olej1 lžícevoda800 mlolej na potření talíře a pánve
Náplň:
mleté maso mix400 ghouby Jidášovo ucho100 gvelká cibule1 ks
olej dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
Omáčka Nuoc man Cham:
voda1 hrnekcukr1/2 hrnkulimetová šťáva / bílý ocet1/2 hrnku
rybí omáčka1/4 hrnkučesnek2 stroužkychilli dle chuti
Bánh Cuốn 400 g, mouka z lepkavé rýže 200 g, tapiokový škrob 200 g, sůl 1 lžička, olej 1 lžíce, voda 800 ml, olej na potření talíře a pánve, mleté maso mix 400 g, houby Jidášovo ucho 100 g, velká cibule 1 ks, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, voda 1 hrnek, cukr 1/2 hrnku, limetová šťáva / bílý ocet 1/2 hrnku, rybí omáčka 1/4 hrnku, česnek 2 stroužky, chilli dle chuti

Příprava

Bánh Cuốn - nejlépe se dá přirovnat k domácímu rýžovému papíru, který je plněný restovaným masem, houbami a sypán smaženou cibulkou. S omáčkou Nuoc mam je to výborná kombinace.

Maso smíchejte se solí, pepřem a na polovině cibule orestujte. Předem namočené houby zbavte dřevnaté stopky a najemno nakrájejte. Přidejte k masu a orestujte.

Všechny ingredience na rýžový papír smíchejte ve větší míse metličkou. I v průběhu vytváření placek je třeba směs promíchávat, aby se škrob neusazoval na dně.

Pánev před první plackou potřete olejem a při dalších už nemusíte. Zvolte teflonovou a nebo keramickou pánev.

Nalijte odměřené množství těsta  rovnoměrně v tenké vrstvě a rozlijte po dně. Přiklopte pokličkou a minutku nechte opékat.

Připravený talíř si lehce potřete olejem a hotové  placky na něho vyklopte přímo z pánve. Plňte jednu po druhé a placky na sebe nevršte!!!

Hotové placky posypte smaženou cibulkou (1/2 cibule nakrájejte a promíchejte se škrobem z tapioky a smažte v dostatečném množství oleje. Okapat nechte v sítku).

Pokud nejste moudří z mého postupu, je to skvělý video návod na přípravu této delikatesy.

2017-03-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI