Belgický tatarák zpět

Ingredience:
hovězí maso300 gkapary30 gokurky cornichon (malé okurčičky)30 g
středně velká šalotka1 ksparmazán30 gnajemno posekaná hladkolistá petržel1 lžíce
olivový olej1 lžícesůl dle chutipepř špetka
Dresing:
majonéza3 lžícekečup1 lžičkaworchestrová omáčka1/2 lžičky
chilli omáčka (použila jsem Srirachu) pár kapeksůl špetkapepř špetka
Příloha:
větší brambory nakrájené na hranolky4 ksolivový olej trochusůl dle chuti
hovězí maso 300 g, kapary 30 g, okurky cornichon (malé okurčičky) 30 g, středně velká šalotka 1 ks, parmazán 30 g, najemno posekaná hladkolistá petržel 1 lžíce, olivový olej 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka, majonéza 3 lžíce, kečup 1 lžička, worchestrová omáčka 1/2 lžičky, chilli omáčka (použila jsem Srirachu) pár kapek, sůl špetka, pepř špetka, větší brambory nakrájené na hranolky 4 ks, olivový olej trochu, sůl dle chuti

Příprava

Je tatarák vaše oblíbené jídlo? Tak určitě zkuste i ten belgický, v cizině známý jako Filet Américain. I když doma máme klasický tatarák hodně rádi, belgický pro nás byl skvělá změna a určitě jsme ho nedělali naposledy.

Jako u klasického známého tataráku se i u belgického ingredience recept od receptu trochu liší. Nakonec jsem se rozhodla vyzkoušet tatarák podle T.Eliáše, který jsem našla na stránkách prozeny.cz. Dělala jsem k němu domácí hranolky a zkoušeli jsme ho i na topince. Dokonalá záležitost.
A tady je naše lehce upravená verze:
  • Maso na tatarák namelte, naškrabejte nebo posekejte v kuchyňském chopperu. Záleží na tom, pro jaký druh masa se rozhodnete. Já jsem použila hovězí zadní, vybrala jsem část bez jakýchkoliv šlach a posekala v chopperu.
  • Nadrobno nakrájejte kapary, okurky, šalotku i petržel, parmazán nastrouhejte na hoblinky.
  • Připravte dresing. Smíchejte 3 lžíce majonézy s kečupem, chilli a worchestrovou omáčkou, podle chuti osolte a trochu opepřete.
  • Do připraveného masa přidejte lžíci olivového oleje a postupně přimíchávejte pokrájené kapary, okurky, šalotku a petržel. Přidejte i část dresingu, podle chuti a konzistence tataráku. Já jsem přidala 2 zarovnané lžíce. Na závěr do tataráku vmíchejte hoblinky parmazánu. Ochutnejte, osolte a opepřete podle chuti.
  •  Tatarák dejte odležet do lednice a mezitím si připravte hranolky a salát. Brambory pokrájené na hranolky pokapejte olivovým olejem, rukama promíchejte aby hranolky byly rovnoměrně naolejované a pečte v troubě dozlatova, po upečení osolte. Salát připravte podle chuti, my měli rajčatovo-paprikový, s balzamikovým octem a olivovým olejem.
DOBROU CHUŤ 
2015-01-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI