Bešamelové krokety s masem a sýrem zpět

Ingredience:
máslocca 50 gcibule3 - 4 ksmléko dle potřeby
uzené maso200 gšunka200 ggouda100 g
nasekaná pažitka hrstsůl dle chutipepř dle chuti
Na obalení:
hladká mouka dle potřebyvejce3 ksstrouhanka dle potřeby
olej na smažení
Dip:
kysaná smetana dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
hořčice1 lžičkacukr dle chuticitron dle chuti
máslo cca 50 g, cibule 3 - 4 ks, mléko dle potřeby, uzené maso 200 g, šunka 200 g, gouda 100 g, nasekaná pažitka hrst, sůl dle chuti, pepř dle chuti, hladká mouka dle potřeby, vejce 3 ks, strouhanka dle potřeby, olej na smažení, kysaná smetana dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, hořčice 1 lžička, cukr dle chuti, citron dle chuti

Příprava

Ráda zkouším něco nového a mám radost, když se podaří a chutná všem. I tento můj hokus-pokus vyšel a měl úspěch.

Na másle zpěníme nakrájené cibule, posypeme moukou a dobře promícháme. Cibulovou jíšku pomalu zaléváme mlékem a mícháme. Do husté směsi přidáme nakrájené uzené maso, šunku, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, pažitku a promícháme. Po chvíli odstavíme z plotny a mícháme, dokud se nepřestane směs lepit a necháme vystydnout.

Pak mokrýma rukama tvoříme krokety a obalíme v trojobalu. Usmažíme a necháme okapat na ubrousku.

Podáváme s dipem z kysané smetany a se zeleninovým salátem.

Krokety chutnají skvěle i studené.

2020-01-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI