Bešamelové krokety s masem a sýrem zpět

Ingredience:
máslocca 50 gcibule3 - 4 ksmléko dle potřeby
uzené maso200 gšunka200 ggouda100 g
nasekaná pažitka hrstsůl dle chutipepř dle chuti
Na obalení:
hladká mouka dle potřebyvejce3 ksstrouhanka dle potřeby
olej na smažení
Dip:
kysaná smetana dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
hořčice1 lžičkacukr dle chuticitron dle chuti
máslo cca 50 g, cibule 3 - 4 ks, mléko dle potřeby, uzené maso 200 g, šunka 200 g, gouda 100 g, nasekaná pažitka hrst, sůl dle chuti, pepř dle chuti, hladká mouka dle potřeby, vejce 3 ks, strouhanka dle potřeby, olej na smažení, kysaná smetana dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, hořčice 1 lžička, cukr dle chuti, citron dle chuti

Příprava

Ráda zkouším něco nového a mám radost, když se podaří a chutná všem. I tento můj hokus-pokus vyšel a měl úspěch.

Na másle zpěníme nakrájené cibule, posypeme moukou a dobře promícháme. Cibulovou jíšku pomalu zaléváme mlékem a mícháme. Do husté směsi přidáme nakrájené uzené maso, šunku, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, pažitku a promícháme. Po chvíli odstavíme z plotny a mícháme, dokud se nepřestane směs lepit a necháme vystydnout.

Pak mokrýma rukama tvoříme krokety a obalíme v trojobalu. Usmažíme a necháme okapat na ubrousku.

Podáváme s dipem z kysané smetany a se zeleninovým salátem.

Krokety chutnají skvěle i studené.

2020-01-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI