Bezlepková pizza Margherita zpět

Ingredience:
bezlepková směs na pizzu (Nutrifree)250 gkvalitní mozzarella2 balenílístky čerstvé bazalky hrst
olivový olej dle potřeby
Domácí rajčatová omáčka:
olivový olej2 lžícemenší cibule1 ksmrkev1 ks
řapíkatý celer1/2 ksloupaná rajčata1 plechovka (cca 400g)čerstvá rajčata500 g
třtinový cukr3 lžícesůl1 lžičkaposekaná čerstvá bazalka1 lžíce
smetana ke šlehání2 lžíce
bezlepková směs na pizzu (Nutrifree) 250 g, kvalitní mozzarella 2 balení, lístky čerstvé bazalky hrst, olivový olej dle potřeby, olivový olej 2 lžíce, menší cibule 1 ks, mrkev 1 ks, řapíkatý celer 1/2 ks, loupaná rajčata 1 plechovka (cca 400g), čerstvá rajčata 500 g, třtinový cukr 3 lžíce, sůl 1 lžička, posekaná čerstvá bazalka 1 lžíce, smetana ke šlehání 2 lžíce

Příprava

Jak jsem vám slíbila, zaměřím se teď na blogu více na bezlepkové recepty a recepty pro děti. Tento recept spojuje obojí. Z vlastní zkušenosti vím, že se s bezlepkovou moukou bývá problém. Proto jsem pro vás vyzkoušela bezlepkovou směs na pizzu od značky Nutrifree a musím říci, že s těstem se velmi dobře pracovalo a i výborně chutnalo. Já jsem připravila základní variantu pizzy, ale vy si doma můžete udělat pizzu podle vlastní fantazie.

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a zpěňte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Když zezlátne, přidejte mrkev (na nudličky) a řapíkatý celer (na plátky).
  2. Když je zelenina orestovaná, přidejte rajčata z plechovky. Čerstvá rajčata spařte a oloupejte. Pokrájené je přidejte ke směsi. Nechte dusit do zhoustnutí (zhruba 50-60 minut).
  3. Nakonec přidejte cukr a sůl a nechte trochu zkaramelizovat, zjemněte smetanou a doplňte posekanou bazalkou.
  4. Vše rozmixujte tyčovým mixérem (pokud je směs hodně hustá, rozřeďte trochou vody).
  5. Těsto si připravte podle návodu na obalu bezlepkové směsi na pizzu Nutrifree (na dvě střední pizzy jsme použili 250 g směsi na pizzu). K přípravě budete potřebovat čerstvé droždí, vodu, sůl a olivový olej. Těsto nechte vykynout podle návodu.
  6. Vykynuté těsto si rozdělte na dva díly a vyválejte. Potřete rajčatovou směsí, poklaďte pokrájenou mozzarellou a lístky bazalky. Pizzu pokapejte olivovým olejem a pečte na 180 stupňů do zezlátnutí okrajů (délka pečení záleží na typu trouby).
2016-09-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI