Těsto: | |||||
bezlepková mouka (Schär Farina Universal Mix) | 250 g | voda | 250 ml | sůl | 1 lžička |
olivový olej | 4 lžíce | sušené droždí | 1 vrchovatá lžíce | ||
Náplň: | |||||
domácí kečup | 6 lžic | mangold | 10 listů | prosciutto | 100 g |
cherry rajčátka | 20 ks | mozzarella | 1 balení | olivový olej | 1 lžíce |
Jednoduchá, rychlá a bezlepková. Pokud nemusíte řešit bezlepkovou dietu, je to pro vás pouze ukázka toho, jakou kombinaci surovin můžete poskládat na klasické těsto na pizzu. Já si ale oblíbila i tuto bezlepkovou verzi.
1. Všechny suroviny na těsto smícháme a dobře zpracujeme. Těsto necháme v míse přikryté utěrkou na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
2. Poté ho rozdělíme na dvě části a z každé vytvarujeme na pečícím papíře potřeném olivovým olejem kulatou pizzu.
3. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a na něm orestujeme na proužky nakrájené listy mangoldu.
4. Těsto potřeme kečupem, poklademe mangoldem, rozpůlenými rajčaty, prosciuttem a mozzarellou.
5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI