Bezlepková pizza zpět

Těsto:
bezlepková mouka (Schär Farina Universal Mix)250 gvoda250 mlsůl1 lžička
olivový olej4 lžícesušené droždí1 vrchovatá lžíce
Náplň:
domácí kečup6 lžicmangold10 listůprosciutto100 g
cherry rajčátka20 ksmozzarella1 baleníolivový olej1 lžíce
bezlepková mouka (Schär Farina Universal Mix) 250 g, voda 250 ml, sůl 1 lžička, olivový olej 4 lžíce, sušené droždí 1 vrchovatá lžíce, domácí kečup 6 lžic, mangold 10 listů, prosciutto 100 g, cherry rajčátka 20 ks, mozzarella 1 balení, olivový olej 1 lžíce

Příprava

Jednoduchá, rychlá a bezlepková. Pokud nemusíte řešit bezlepkovou dietu, je to pro vás pouze ukázka toho, jakou kombinaci surovin můžete poskládat na klasické těsto na pizzu. Já si ale oblíbila i tuto bezlepkovou verzi.

1. Všechny suroviny na těsto smícháme a dobře zpracujeme. Těsto necháme v míse přikryté utěrkou na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. 

2. Poté ho rozdělíme na dvě části a z každé vytvarujeme na pečícím papíře potřeném olivovým olejem kulatou pizzu. 

3. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a na něm orestujeme na proužky nakrájené listy mangoldu.

4. Těsto potřeme kečupem, poklademe mangoldem, rozpůlenými rajčaty, prosciuttem a mozzarellou. 

5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut.

2017-09-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI