Bo La Lot - plněné betelové listy zpět

Ingredience:
mleté hovězí maso400 gtučné vepřové100 gsůl a cukr1 lžička
pepř1/2 lžičkyčesnek3 stroužkyjarní cibulka2 ks
citronová tráva1 stoneksvětlá sojová omáčka1 lžíekoření 5 vůní1 lžička
drcené nesolené burské oříšky hrstLa Lot listy / Betelové listy dle potřeby
mleté hovězí maso 400 g, tučné vepřové 100 g, sůl a cukr 1 lžička, pepř 1/2 lžičky, česnek 3 stroužky, jarní cibulka 2 ks, citronová tráva 1 stonek, světlá sojová omáčka 1 lžíe, koření 5 vůní 1 lžička, drcené nesolené burské oříšky hrst, La Lot listy / Betelové listy dle potřeby

Příprava

Plněné listy La Lot jsou výrazné a voňavé, přesto nepálí a chutnají skvěle. Listy La Lot jsou druhem pepřovníku a příbuzní betelových listů, z kterých se toto jídlo ve Vietnamu připravuje.

 
 
Mleté maso i tuk na kousky smíchejte s drceným česnekem, jemně sekanou citrónovou trávou, ořechy a zbytkem surovin.
Listy si otrhejte, ale nechte cca 2 cm dlouhou stopku, kterou použijete k zašpendlení závitku.
Důkladně operte a sušte.
Obraťte lesklou stranou dolů a vložte váleček náplně.
 
 
 
 
List zahněte po stranách a stočte do ruličky. Do listu propíchněte párátkem dírku a zasuňte do ní stupku.

 
Hotové závitky pozvolna smažte na troše oleje ze všech stran. Stejně tak můžete závitky napíchnout na špejle, potřít olejem a grilovat na uhlí.
 
 
Na talíři ozdobte jen krátce restovanou (1 - 2 minuty) jarní cibulkou a drcenými buráky.
 
Dobrou chuť!
2017-03-01 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 20 plněných listů.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI