Bramborák na plech zpět

Bramborák:
oloupané a nastrouhané brambory1 kgčesnek2 a více stroužkůmajoránka dle chuti
sůl dle chutivejce1 ksolej1 lžíce
cibule nakrájená na jemno1 ksšpaldová mouka dle potřeby
Omáčka:
střední cibule1 kskuřecí nebo vepřové maso na nudličky600 gjablko oloupané a nakrájené na kostky2 ks
mrkev nakrájená na plátky1 ksdomácí kečup1 skleničkadýňová semínka1 lžička
sezamová semínka1 lžičkolej1 lžícesůl dle chuti
oloupané a nastrouhané brambory 1 kg, česnek 2 a více stroužků, majoránka dle chuti, sůl dle chuti, vejce 1 ks, olej 1 lžíce, cibule nakrájená na jemno 1 ks, špaldová mouka dle potřeby, střední cibule 1 ks, kuřecí nebo vepřové maso na nudličky 600 g, jablko oloupané a nakrájené na kostky 2 ks, mrkev nakrájená na plátky 1 ks, domácí kečup 1 sklenička, dýňová semínka 1 lžička, sezamová semínka 1 lžičk, olej 1 lžíce, sůl dle chuti

Příprava

Dneska jsem dostala hroznou chuť na bramborák a zároveň jsem se nechtěla cítit těžce. Takže volba bramboráku na plech byla jasná!

Všechny ingredience na bramborák smícháme a důkladně promícháme. Dle potřeby zaprášíme moukou. Stačí tak jedna lžíce. Dáme na pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů do zlatova cca 30 minut.

Na rozpálené pánvi a oleji orestujeme cibulku do sklovata. Přidáme nakrájené maso. Hlídáme ho a mícháme. Když je maso zatažené a chytá zlatavou barvu, přidáme mrkev na plátky a jablka na kostičky. Chvilku opékáme a zalijeme kečupem. Přisypeme semínka. Necháme chvíli redukovat a je hotovo.

2015-10-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI