Bramborové placky

zpět
Bramborové placky
Ingredience:
vařené brambory600 - 800 gpolohrubá mouka100 ghrubá mouka100 g
vejce1 kssůl dle chutimouka na podsypání
sádlo, nebo olej dle potřeby
Česnekový dip:
bílý jogurt nebo zakysaná smetana dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
česnek dle chuti
vařené brambory 600 - 800 g, polohrubá mouka 100 g, hrubá mouka 100 g, vejce 1 ks, sůl dle chuti, mouka na podsypání, sádlo, nebo olej dle potřeby, bílý jogurt nebo zakysaná smetana dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, česnek dle chuti

Příprava

Čím dál více se přesvědčuji, že obyčejné staročeské dobroty jsou prostě nejlepší. Nejen že jsou jednoduché na přípravu, ale hlavně jsou výtečné! Bramborové placky miluji. Věřím, že budou chutnat i vám. A tady varianta na slano, s jogurtovo-česnekovým dipem, ale může být i s pestem z medvědího česneku.

Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme. Poté uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, osolíme, aby zůstalo žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme šišku a nožem z ní odkrajujeme plátky. Upravíme z nich placky a smažíme na sádle nebo na oleji. Placky můžeme připravit i na sladko, např. s povidly.

2017-06-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI