Bramborové placky

zpět
Bramborové placky
Ingredience:
vařené brambory600 - 800 gpolohrubá mouka100 ghrubá mouka100 g
vejce1 kssůl špetkamouka na podsypání
sádlo, nebo olej dle potřebypovidla dle chuti
vařené brambory 600 - 800 g, polohrubá mouka 100 g, hrubá mouka 100 g, vejce 1 ks, sůl špetka, mouka na podsypání, sádlo, nebo olej dle potřeby, povidla dle chuti

Příprava

Dnes mám pro vás variantu bramborových placek na sladko, s povidly, tak jak je má nejraději naše malá Vendulka. Ptáte se, jak je možné, že mám ty placky tak malé a jaký mám na ně "zlepšovák". Je to jednoduché, po zpracování těsta udělejte "bramborový knedlík" a nožem nakrájejte kolečka, které už jen pomoučněnou rukou dotvarujete.

Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme. Poté uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, osolíme, aby zůstalo žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme šišku a nožem z ní odkrajujeme plátky. Upravíme z nich placky a smažíme na sádle nebo na oleji. Placky můžeme připravit i na sladko, např. s povidly, džemem, nebo tvarohem.

2017-06-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI