Ingredience: | |||||
kusku | 1 hrnek | zeleninový bujón | 1 ks | žloutek | 1 ks |
menší brambory | 2 ks | stroužek česneku | 1 ks | drcený kmín | 1 špetka |
sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka | ||
Salát: | |||||
rajče | 1 ks | okurka salátová | 1/2 ks | červená paprika | 1/2 ks |
pórek | 1/2 ks | olivový olej | 1 lžička | čerstvé bylinky |
Tento recept jsem vařila nejen pro inspiraci děvčatům ze skupinky, kde oddělujeme kytičky a zvířátka, ale hlavně pro sebe. Dneska mám totiž rostlinkový den a podle toho, to na mém talíři vypadá. Dneska ode mne kotletu rozhodně nečekejte. (smích)
Hrnek kuskusu jsem zalila v misce větším hrnkem vody se zeleninovým vývarem. Kdo zná kuskus ví, že kuskus si krásně sám dojde a nabobtná. Kdo chce, může ho i přikrýt pokličkou. Jakmile je vývar vsáklý, přidávám žloutek, 2 nastrouhané brambory, česnek, kmín a ingredience na dochucení. Směs řádně promíchám a namočenýma rukama tvořím placičky, které rovnou dávám na pečící papír na plechu.
Troubu jsem si předehřála na 180 až 200 stupňů a peču dozlatova. Při pečení jsem placky jednou obrátila.
Servírujeme se zeleninovým salátem a případně čerstvou bylinkou ze zahrádky. Přeji dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI