Bramborovo-mrkvové knedlíčky plněné tofu a sušenými rajčaty přelité petrželkovým olejem zpět

Těsto na knedlíky:
menší brambory uvařené ve slupce (120 g oloupaných)2 ksmrkev70 gvejce1/2 ks
polohrubá moukacca 7 lžicmuškátový oříšek špetkasůl špetka
Náplň:
přírodní tofu50 gnastrouhaný parmazán1 lžícevejce1/2 ks
sušený česnek1/2 lžičkysušené rajče1/2 ks
Dokončení:
hladkolistá petržel dle chutiolej1 - 2 lžíce
menší brambory uvařené ve slupce (120 g oloupaných) 2 ks, mrkev 70 g, vejce 1/2 ks, polohrubá mouka cca 7 lžic, muškátový oříšek špetka, sůl špetka, přírodní tofu 50 g, nastrouhaný parmazán 1 lžíce, vejce 1/2 ks, sušený česnek 1/2 lžičky, sušené rajče 1/2 ks, hladkolistá petržel dle chuti, olej 1 - 2 lžíce

Příprava

S obavami, že se knedlíčky rozvaří, jsem došla úspěšně ke zdárnému konci svého experimentu. Nebojte se ozkoušet je také. 

Do kastrolu nalijeme vodu a dáme vařit. Mrkev oloupeme a vcelku uvaříme doměkka, necháme vychladnout.

Tofu rozmačkáme vidličkou a smícháme s ostatními surovinami na náplň.

Vychladnuté a oloupané brambory prolisujeme. Mrkev s polovinou vejce rozmixujeme na kaši a přidáme k prolisovaným bramborám, přidáme mouku, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a rychle zpracujeme těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidáme ještě trochu mouky. Těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého kusu těsta utvoříme placku, do středu dáme třetinu náplně a zabalíme knedlík.

Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a pod poklicí vaříme 7 minut.

Petržel nasekáme nadrobno a smícháme s olejem. Knedlíky jím na talíři přeléváme.

2014-05-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI