Ingredience: | |||||
slanina | 250 g | nové brambory | 1 kg | máslo | na vymazání pekáčku |
brynza | 300 g | smetana ke šlehání | 250 ml | sůl | dle chuti |
pepř | špetka | majoránka | špetka |
Velice jednoduchý recept na zapečené brambory s brynzou a smetanou.
Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme bokem. Brynzu se smetanou rozmícháme ve větším hrnku. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, pekáček vymažeme máslem. Na dno pekáčku naskládáme brambory, které osolíme, opepříme a posypeme majoránkou, potřeme brynzou se smetanou a posypeme částí vyškvařené slaniny. Postup opakujeme a končíme bramborami. Pokud nám ještě zbyla slanina, posypeme brambory a zalijeme zbytkem brynzy se smetanou. Pečeme dorůžova.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI