Ingredience: | |||||
brambory (nakrájené na poloviny nebo čtvrtky) | 1 kg | olivový olej | 5 lžic | hladká mouka | 2 lžičky |
parmazán (jemně nastrouhaný) | 100 g | jemně nasekaná petrželka | hrst | rozmarýn (jemně nasekaný) | 4 snítky |
strouhaný muškátový oříšek | špetka |
Nepodceňujte vůni a chuť špetky muškátového oříšku. Někdy dovede v jídle doslova záyraky.
Předehřejte troubu na 220°C/horkovzduch 200°C/plyn. Vložte brambory do hrnce s osolenou vodou, přiveďte k varu a vařte 2 minuty přesně. Poté dobře sceďte. Plech polijte trochou oleje a dejte do trouby ohřát.
Vmíchejte mouku, parmezán, bylinky a muškátový oříšek dohromady v misce s malou špetkou soli. Poté brambory promíchejte ve směsi, aby byly rovnoměrně pokrytý. Vyndejte ohřátý plech z trouby a vložte brambory do něj. Brambory v oleji pečeme po dobu asi 40 minut, a sem tam je otočíme. Pokud máte pocit, jako by se na plechu přichytávaly, neposouvejte s nimi, stačí je nechat po celou dobu pečení, tak jak jsou. Upečené dozlatova můžeme hned servírovat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI