Brambory s parmazánem zpět

Ingredience:
brambory (nakrájené na poloviny nebo čtvrtky)1 kgolivový olej5 lžichladká mouka2 lžičky
parmazán (jemně nastrouhaný)100 gjemně nasekaná petrželka hrstrozmarýn (jemně nasekaný)4 snítky
strouhaný muškátový oříšek špetka
brambory (nakrájené na poloviny nebo čtvrtky) 1 kg, olivový olej 5 lžic, hladká mouka 2 lžičky, parmazán (jemně nastrouhaný) 100 g, jemně nasekaná petrželka hrst, rozmarýn (jemně nasekaný) 4 snítky, strouhaný muškátový oříšek špetka

Příprava

Nepodceňujte vůni a chuť špetky muškátového oříšku. Někdy dovede v jídle doslova záyraky.

Předehřejte troubu na 220°C/horkovzduch 200°C/plyn. Vložte brambory do hrnce s osolenou vodou, přiveďte k varu a vařte 2 minuty přesně. Poté dobře sceďte. Plech  polijte trochou oleje a dejte do trouby ohřát.

Vmíchejte mouku, parmezán, bylinky a muškátový oříšek dohromady v misce s malou špetkou soli. Poté brambory  promíchejte ve směsi, aby byly rovnoměrně pokrytý. Vyndejte ohřátý plech z trouby a vložte brambory do něj. Brambory v oleji  pečeme po dobu asi 40 minut, a sem tam je otočíme. Pokud máte pocit, jako by se na plechu přichytávaly, neposouvejte s nimi, stačí je nechat po celou dobu pečení, tak jak jsou. Upečené dozlatova můžeme hned servírovat.

2013-11-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI