Brokolice s cuketou, špenátem na česneku s amarantem a Ghíčku zpět

Ingredience:
cibule1 ksčesnek2 stroužkykardamon na špičku nože
malá cuketa1/2 kslistový špenát5 kuličekamarant60 g
cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, kardamon na špičku nože, malá cuketa 1/2 ks, listový špenát 5 kuliček, amarant 60 g

Příprava

Brokolice nám na talíři nesmí chybět a náš malý strávníček jí zbožňuje, obzvlášť v kombinaci se špenátem, cibulkou a česnekem. Čerstvý závoz zeleniny se musel využít takže brokolicujeme s Českým Ghíčkem.

Na Českém Ghíčku si orestujeme cibulku, přidáme povolený špenát, přidáme 1 stroužek česneku a krátce prohřejeme, rozmixujeme. 
V páře si uvaříme brokolici bez košťálu a cuketu. 
Propláchneme si na jemném sítku amarant, přidáme vodu, na špičku nože mletého kardamonu a druhý česnek, který jsem jen rozpůlila a nechala společně s amarantem povařit. Po uvaření jsem jej vyndala. Pokud nechceme mít amarant příliš řídký tak musíme hodně míchat, aby nezůstalo příliš vody, vaří se přibližně 20 minut. Podáváme společně s uvařenou zeleninou.

2016-01-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI