Brokolico-špenátovo-cuketový krém s lososem na tymiánu

zpět
Brokolico-špenátovo-cuketový krém s lososem na tymiánu
Zeleninový krém:
brokolice3 větší růžičkycuketa1/2 kslistový špenát Bonduelle2 pláty
česnek1 stroužek
Losos na tymiánu:
losos150 gšťáva z citronu dle chutičerstvý tymián pár snítek
olivový olej dle potřebyhimalájská růžová sůl dle chuti
brokolice 3 větší růžičky, cuketa 1/2 ks, listový špenát Bonduelle 2 pláty, česnek 1 stroužek, losos 150 g, šťáva z citronu dle chuti, čerstvý tymián pár snítek, olivový olej dle potřeby, himalájská růžová sůl dle chuti

Příprava

Losos patří mezi naše oblíbené ryby a když jsem propátrala zásoby a zjistila, že máme přebytky v podob cukety, brokolice a špenátku tak volba se přímo nabízela.

Brokolici a cuketu jsem dala na pařáček a uvařila v páře. Zvlášť jsem si uděla mražený listový špenát, nechala ho povolit a krátce prohřála společně s česnekem. Pomixovala dohromady uvařenou brokolici, cuketu, špenát s česnekem. Lososa jsem pokapala citrónem, lehce osolila Himalájskou růžovou solí a na vrch dala pár snítek čerstvého tymiánu. Nechala pod alobalem na talířku 2 hodiny odpočinout. Po té opekla na olivovém oleji. 

2016-01-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI