Brokolicová pohanka s kuřecím masem a balkánským sýrem zpět

Ingredience:
pohanka1 hrnekvoda1,5 hrnkučesnek1 stroužek
slanina50 gsůl špetkapepř špetka
olivový olej1 lžícepečené maso200 gbrokolice200 g
balkánský sýr dle chuti
pohanka 1 hrnek, voda 1,5 hrnku, česnek 1 stroužek, slanina 50 g, sůl špetka, pepř špetka, olivový olej 1 lžíce, pečené maso 200 g, brokolice 200 g, balkánský sýr dle chuti

Příprava

Zdravá pohanka nesmí ve vaši kuchyni rozhodně chybět.

Pohanku přebereme, propláchneme a vsypeme do vařící vody. Po minutě odstavíme a na půl hodiny uchováme v teple (já používám peřiny).

Mezitím si rozškvaříme špek, přidáme k němu prolisovaný česnek a ihned odstavíme. Brokolici uvaříme na páře téměř doměkka, pak nasekáme nadrobno a případně lehce osolíme. Maso nakrájíme na drobnější kousky.

Pohanku, která do sebe vsákla všechnu vodu, smícháme s česnekovou slaninou, podle chuti osolíme a přidáme olivový olej.

Vhodnou misku vypláchneme studenou vodou a skládáme do ní nejprve kuřecí maso, pak nasekanou brokolici a nakonec pohanku. Přimáčkneme lžící a vyklopíme na talířek. Pak posypeme balkánským nebo jiným sýrem a ihned podáváme.

2013-10-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI