Brynzové penne s mangoldem a kuřecím masem zpět

Ingredience:
těstoviny penne250 gkuřecí prsa500 gčesnek2 stroužky
mražený mangold nebo špenát150 gbrynza125 gzakysaná smetana200 g
lučina150 gprovensálské koření1 lžičkasušená rajčata8 ks
máslo2 plátkyolej dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chuti
těstoviny penne 250 g, kuřecí prsa 500 g, česnek 2 stroužky, mražený mangold nebo špenát 150 g, brynza 125 g, zakysaná smetana 200 g, lučina 150 g, provensálské koření 1 lžička, sušená rajčata 8 ks, máslo 2 plátky, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Taková příjemná a celkem rychlá zimní dobrot, která určitě zahřeje na těle i na duši.

Sušená rajčata nakrájíme na malé kostičky a namočíme do horké vody. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na troše oleje. Mezitím si uvaříme těstoviny v osolené vodě. Rozmrzlý mangold nebo špenát dobře vymačkáme od přebytečné vody a nasekáme na drobno. Zatažené maso vyndáme z pánve a na výpeku orestujeme mangold spolu s prolisovaným česnekem a sušenými rajčátky. Přidáme brynzu, zakysanou smetanu a lučinu, případně můžeme přilít pár lžic vývaru (dle konzistence). Když se sýry rozpustí, můžeme do pánve vrátit maso a přidat i provensálské koření. Pár minut společně podusíme a případně dosolíme. Nakonec přihodíme dva plátky másla a necháme rozpustit. Opatrně promícháme s uvařenými těstovinami a ihned podáváme. Přeji dobrou chuť!

2017-02-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI