Bulgur se Šmakounem a zeleninou zpět

Ingredience:
bulgur100 gzeleninový vývar do bulguru dle potřebyŠmakoun (uzený, hlíva ústřičná, přírodní)200 g
středně velká mrkev2 ksčervená paprika nakrájená na tenké proužky1 kssterilovaná kukuřice3 lžíce
pórek nakrájený na tenčí proužky4 lžícesušený česnek špetkasůl špetka
čerstvě mletý pepř špetkaolivový olej trochuzeleninový vývarcca 1 dcl
bulgur 100 g, zeleninový vývar do bulguru dle potřeby, Šmakoun (uzený, hlíva ústřičná, přírodní) 200 g, středně velká mrkev 2 ks, červená paprika nakrájená na tenké proužky 1 ks, sterilovaná kukuřice 3 lžíce, pórek nakrájený na tenčí proužky 4 lžíce, sušený česnek špetka, sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka, olivový olej trochu, zeleninový vývar cca 1 dcl

Příprava

Vařit se šmakounem je opravdu zábava. Že nelze vykouzlit v kuchyni různé a zajímavé chutě? Tak to se tedy mýlíte.

Do vroucího vývaru přisypeme bulgur - v poměr 2 díly vývaru a 1 díl bulguru. Povaříme na mírném ohni za občasného míchání asi 12 minut. Pak odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme dalších 15 minut dojít.

Mezitím na středně ohřátém oleji orestujeme tenké proužky mrkve a když zezlátne, přidáme Šmakoun nakrájený na centimetrové kostičky. Necháme lehce zezlátnout, přisypeme papriku a pórek. Po chvíli zalijeme vývarem, necháme jej téměř vyvařit a nakonec dochutíme solí, pepřem, česnekem. Těsně na závěr do směsi přidáme kukuřici.

2015-01-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI