Bulgur se špenátem zpět

Ingredience:
bulgur120 gbaby špenát hrstrůžová cibule (červená)1 ks
střední mrkev2 kskukuřice Bonduelle80 gcherry rajčátka5 ks
zelené jablko (na tenké plátky)1/4 ksnasekané lístky bazalky1 lžíceolivový olej dle potřeby
himalájská sůl dle chuti
Zálivka:
olivový olej extra virgin2 lžícejablečný ocet1 lžícemed1 lžíce
himalájská sůl dle chutičerný pepř dle chuti
bulgur 120 g, baby špenát hrst, růžová cibule (červená) 1 ks, střední mrkev 2 ks, kukuřice Bonduelle 80 g, cherry rajčátka 5 ks, zelené jablko (na tenké plátky) 1/4 ks, nasekané lístky bazalky 1 lžíce, olivový olej dle potřeby, himalájská sůl dle chuti, olivový olej extra virgin 2 lžíce, jablečný ocet 1 lžíce, med 1 lžíce, himalájská sůl dle chuti, černý pepř dle chuti

Příprava

Často se potýkám s problémem, že nevím, co manželovi uvařit do práce. Jelikož si jídlo nemůže nikde ohřát, je to těžký úkol vymyslet pokrm, aby chutnal dobře i studený. Bulgur je pro to ale jako stvořený.

  1. Bulgur si uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Cibuli si nakrájíme na půl kolečka a na olivovém oleji ji osmahneme dozlatova.
  3. Mrkev oloupeme a nakrájíme na julienne. Na olivovém oleji ji chvilku osmahneme, aby nám lehce změkla.
  4. Mezitím si připravíme zálivku smícháním všech ingrediencí (olej, ocet, med, sůl a pepř).
  5. Pokud chceme jídlo podávat v uzavíratelné sklenici, můžete ho vrstvit. První nalít na dno zálivku, na to dát bulgur a pak už jednotlivé ingredience (zálivka, bulgur, špenát, cibule, mrkev, kukuřice, rajčata, jablko, bazalka. Pokud podáváme klasicky na talíř, můžeme všechny ingredience vhodit na pánev a promíchat.
2016-11-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI