Buřtguláš zpět

Ingredience:
buřty5 ksvětší brambory5 ksvelká cibule4 ks
česnek2 stroužkysádlo2 lžícehladká mouka1 lžíce
pepř dle chutisůl dle chutisladká mletá pprika2 lžíce
drcený kmín1 lžičkamletý kmín1 lžičkamajoránka1 lžička
tymián dle chuti
buřty 5 ks, větší brambory 5 ks, velká cibule 4 ks, česnek 2 stroužky, sádlo 2 lžíce, hladká mouka 1 lžíce, pepř dle chuti, sůl dle chuti, sladká mletá pprika 2 lžíce, drcený kmín 1 lžička, mletý kmín 1 lžička, majoránka 1 lžička, tymián dle chuti

Příprava

Po buřtguláši bych se mohla utlouct. A přitom je to taková jednoduchost. Někdo by možná řekl, že je to jen takové póvl jídlo, ale než ho zatratíte, vyzkoušejte ho. Vystačíte si jen s dobrými buřty, bramborami a trochou koření. Někdo používá i točený salám, ale já se držím toho, že vařím BUŘTguláš, a tak jsou buřty logickou volbou. Jídlo je to díky bramborám samo o sobě dost syt, ale kdyby se vám přece jen nezdálo jíst ho samotné, přikusujte k němu nějaký dobrý chleba.

Cibulku nakrájíme nadrobno a v hrnci na rozpáleném sádle ji osmahneme do zlatova. Přihodíme papriku, kmín, prolisovaný česnek, zaprášíme moukou a všechno společně orestujeme (ne příliš dlouho, aby paprika s česnekem nezhořkla). Přidáme na půlkolečka nakrájené buřty, na kostičky pokrájené brambory, zalijeme základ vodou, tak aby byl ponořený, a všechno společně vaříme na mírném ohni přiklopené pokličkou tak dlouho, dokud brambory nezměknou. Poté guláš dochutíme majoránkou (a tymiánem), kterou předtím promneme v dlani. Podáváme s oblíbeným pečivem.

2017-03-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI