Buřty na pivu zpět

Ingredience:
buřty8 kscibule400 g (2 hodně velké)velká kapie1 ks
česnek5 stroužkůsádlo1 lžícečerné pivo500 ml
protlak70 g (2 lžíce)kečup8 lžicsojová omáčka2 lžíce
sůl dle chutipepř dle chutidrcený kmín1 lžička
chilli paprička (nebo sušené chilli)2 ksbobkový list2 kstymián3 snítky
buřty 8 ks, cibule 400 g (2 hodně velké), velká kapie 1 ks, česnek 5 stroužků, sádlo 1 lžíce, černé pivo 500 ml, protlak 70 g (2 lžíce), kečup 8 lžic, sojová omáčka 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, drcený kmín 1 lžička, chilli paprička (nebo sušené chilli) 2 ks, bobkový list 2 ks, tymián 3 snítky

Příprava

Další z našich prázdninových jídel z jednoho hrnce. Z výborných domácích buřtů. Vychutnali jsme si je venku na zahradě s místním chlebem, zapili pivem a bylo nám skvěle. Já navíc měla "profi ochutnávače buřtů", kamaráda Mílu, který jich za život snědl už asi docela dost. Kdežto tohle jsou asi vážně moje první buřty. Společně jsme to vyladili a vy teď můžete taky zkusit náš recept.

Cibuli oloupejte, rozkrojte napůl a pak na tenké plátky. Na pořádné lžíci sádla začněte v hlubší pánvi cibuli opékat. Když začne zlátnout, přidejte na proužky pokrájenou kapii a prolisovaný česnek. Společně krátce opečte a přidejte protlak a kečup. Promíchejte a přilijte pivo. 

Do pánve přidejte i všechno koření a sojovou omáčku, zlehka osolte a nechte na mírném plameni probublávat

Mezitím všechny špekáčky překrájejte podélně napůl. 

Do remosky nebo pekáčku vyskládejte půlky špekáčků a zalijte omáčkou z pánve. 

V remosce nebo zakryté v pekáčku pečte hodinu. Nejlepší je buřty nechat trochu uležet. Buď do druhého dne, nebo je udělat trochu dopředu, aspoň 2 - 3 hodiny. 

Nejlepší jsou s čerstvým chlebem a pivem.

2019-09-16 Hlavní chody

Poznámka

Postup je uzpůsobený pro remosku (proto jsem vše připravila předem na pánvičce). Špekáčky jsme měli domácí, takže jsem je předem neloupala.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI