Býčí žlázy na másle s majoránkou zpět

Ingredience:
býčí žlázy (3 opracované kusy v balení)650 gmáslo (1 plátek = 1 cm)2 plátkysušená majoránka1 lžíce
sůl dle chuti
býčí žlázy (3 opracované kusy v balení) 650 g, máslo (1 plátek = 1 cm) 2 plátky, sušená majoránka 1 lžíce, sůl dle chuti

Příprava

Býčí žlázy někoho okamžitě odradí a někoho přiláká ze zvědavosti. Nedejte na předsudky! Je to skvělá delikatesa. Můžete je klidně, jako játra nechat hodinu odležet v mléce.

Žlázy opláchneme, osušíme a nakrájíme na cca 1,5cm silné medailonky.
Ve větší pánvi rozehřejeme plátek másla, vložíme medailonky a velice prudce z obou stran orestujeme.
Zasypeme majoránkou, promícháme a slabým varem bez přikrytí restujeme 15minut.
Poté prudkým varem odpaříme zbytek tekutiny, osolíme, přidáme druhý plátek másla a necháme 2minuty provařit.
Podáváme na hnízdečku ze smetanové bramborové kaše, přelité máslovou vydušenou šťávou. 

2014-11-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI