Býčí žlázy na másle s majoránkou zpět

Ingredience:
býčí žlázy (3 opracované kusy v balení)650 gmáslo (1 plátek = 1 cm)2 plátkysušená majoránka1 lžíce
sůl dle chuti
býčí žlázy (3 opracované kusy v balení) 650 g, máslo (1 plátek = 1 cm) 2 plátky, sušená majoránka 1 lžíce, sůl dle chuti

Příprava

Býčí žlázy někoho okamžitě odradí a někoho přiláká ze zvědavosti. Nedejte na předsudky! Je to skvělá delikatesa. Můžete je klidně, jako játra nechat hodinu odležet v mléce.

Žlázy opláchneme, osušíme a nakrájíme na cca 1,5cm silné medailonky.
Ve větší pánvi rozehřejeme plátek másla, vložíme medailonky a velice prudce z obou stran orestujeme.
Zasypeme majoránkou, promícháme a slabým varem bez přikrytí restujeme 15minut.
Poté prudkým varem odpaříme zbytek tekutiny, osolíme, přidáme druhý plátek másla a necháme 2minuty provařit.
Podáváme na hnízdečku ze smetanové bramborové kaše, přelité máslovou vydušenou šťávou. 

2014-11-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI