Bylinkové špízy z mletého masa

zpět
Bylinkové špízy z mletého masa
Ingredience:
mleté maso1 kgsůl1 lžícecukr1 lžíce
voda2 dclvejce3 ksstrouhanka2 hrsti
střední cibule2 ksnasekané čerstvé bylinky - oregano2 hrstipepř dle chuti
sušený česnek dle chuti
mleté maso 1 kg, sůl 1 lžíce, cukr 1 lžíce, voda 2 dcl, vejce 3 ks, strouhanka 2 hrsti, střední cibule 2 ks, nasekané čerstvé bylinky - oregano 2 hrsti, pepř dle chuti, sušený česnek dle chuti

Příprava

Rychlá véča, která určitě nikoho nezklame! Tedy alespoň u nás doma ji milujeme my dospělí, ale i děti. Tak třeba tip pro vás na takovou rychlovku v týdnu, kdy není moc času vyvařovat.

Mleté maso, sůl, cukr a vodu promíchejte a nechte proležet v lednici (já zadělávám večer, pokud chci druhý den na oběd, či večeři). Po uležení přidejte ostatní ingredience. Vše společně promíchejte a vytvořte kuličky o velikosti pingpongových míčků a vždy po 4 kuličkách nabodejte na špejli. Poté si tácek posypte hladkou moukou a "špízy" na něj položte. Pak již jen dlaní lehce zmáčkněte, aby nám vznikly "placičky". Nakonec jemně poprašte hladkou moukou a máte připraveno na grilování, nebo lze samozřejmě upéct i v troubě. Jako přílohu jsem zvolila grilovanou cuketu a papriky (jen pokrájené, pokapané olivovým olejem a posypané grilovacím kořením).

2017-10-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI