Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a křupavou cizrnou zpět

Ingredience:
krůtí steak o váze asi 120 - 150 g1 ksčerstvý bazalka dle chutičerstvý koriandr dle chuti
olej trochusůl dle chuti
Kaše:
větší červená řepa, uvařená v celku a oloupaná1 kssuchá cizrna25 golivový olej extra virgin dle potřeby
citronová šťáva z 1/2 citronu dle chutisůl dle chuti
Křupavá cizrna:
suchá cizrna25 golej2 lžičkymletá paprika1/2 lžičky
rozdrcený římský kmín1/2 lžičkysůl špetkasušený česnek špetka
čerstvě mletý pepř špetka
krůtí steak o váze asi 120 - 150 g 1 ks, čerstvý bazalka dle chuti, čerstvý koriandr dle chuti, olej trochu, sůl dle chuti, větší červená řepa, uvařená v celku a oloupaná 1 ks, suchá cizrna 25 g, olivový olej extra virgin dle potřeby, citronová šťáva z 1/2 citronu dle chuti, sůl dle chuti, suchá cizrna 25 g, olej 2 lžičky, mletá paprika 1/2 lžičky, rozdrcený římský kmín 1/2 lžičky, sůl špetka, sušený česnek špetka, čerstvě mletý pepř špetka

Příprava

Pestrost tohoto pokrmu netkví jen v barevnosti. I chutě jsou hravé a pestré…a především tvoří fantastickou souhru.

Cizrnu den předem namočte a druhý den ji v nové vodě uvařte doměkka.

Maso vložte do misky, zalijte asi 1-2 lžícemi olivového oleje a přidejte pár nasekaných lístků bazalky.

Rozpalte troubu na 200˚C. Na plech položte kousek pečícího papíru. Scezenou a okapanou cizrnu vložte do misky, přidejte koření, sůl a lehce opepřete. Společně promíchejte s olejem. Rozložte na plech a pečte 25-30 minut dokřupava.

Červenou řepu nakrájejte na menší kusy, vložte jí do mísy s okapanou uvařenou cizrnou, citronovou šťávou a lehce osolte. Přidejte asi 2 polévkové lžíce vody a rozmixujte. Vodu přidejte podle potřeby a podle toho, jak chcete mít kaši hustou. V kastrůlku prohřejte.

Maso vyjměte z misky, osolte z obou stran a na rozpálené pánvi opečte z obou stran. Já ještě maso po opečení trochu podlévám vodou a dusím ho, abych nemusela přidávat příliš oleje. Takto maso dusím asi 7 minut. Záleží na velikosti steaku.

Na talíř nandejte kaši, posypejte křupavou cizrnou, naservírujte maso a posypte nasekanou bazalkou a koriandrem.

2015-09-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI