Caesar salát zpět

Ingredience:
římský salát1 ksparmazán vcelku dle potřebymenší bageta (nejlépe den stará, nebude tak měkká)1 ks
Zálivka:
čerstvé žloutky2 ksestragonový vinný ocet1 lžičkadijonská hořčice1 - 2 lžičky
olivový olej100 mlčesnek1 stroužekfilety z ančoviček4 ks
cukr1 - 2 lžičkysůl dle chutipepř dle chuti
římský salát 1 ks, parmazán vcelku dle potřeby, menší bageta (nejlépe den stará, nebude tak měkká) 1 ks, čerstvé žloutky 2 ks, estragonový vinný ocet 1 lžička, dijonská hořčice 1 - 2 lžičky, olivový olej 100 ml, česnek 1 stroužek, filety z ančoviček 4 ks, cukr 1 - 2 lžičky, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Nedávno jsem si říkal, že bych mohl zkusit poprvé udělat nějaký ten salát. Volba padla na Caesar salát. Přiznám se, že takový salát jsem jedl v restauracích asi jen dvakrát, věděl jsem co od toho očekávat. Ale ejhle! Postupně jsem se začetl co pravdu má Caesar salát obsahovat. Vlastně to, co dostane člověk v našich restauracích, ve skutečnosti žádný Caesar salát není. Ve skutečnosti je to maximálně směs salátů, maximálně tak pro králíky s kuřecím masem. Člověk se furt učí a poznává a tak jsem se vrhnul na Caesar salát tak jak má být. Samozřejmě receptů je na netu miliarda a tak teď už bude o jeden víc.

1. Římský salát si rozděláme na jednotlivé listy a pořádně omyjeme a necháme okapat nebo zabalíme do utěrky. Bagetu zbavíme kůrky a nakrájíme na menší kousky. Ty pak lehce osmahneme na pánvi a použijeme jako krutony.

2. Ve střední misce si smícháme žloutky, estragonový vinný ocet, dijonskou hořčici, olivový olej, ančovičky, prolisovaný nebo najemno nakrájený stroužek česneku, cukr, sůl a pepř. Nejlépe metličkou.

3. Dle chuti případně dosolíme nebo dopepříme.

4. Necháme chvilku odstát a mezitím si nakrájíme římský salát a připravíme osmahnuté krutony.

5. Hotovou zálivku smícháme se salátem ve větší míse a například pomocí škrabky na brambory nastrouháme parmazán, který se salátem promícháme. Parmazán dodá chuť.

6. Servírujeme do hlubokého talíře nebo misky, přidáme krutony, nastrouháme čerstvé plátky parmazánu a máme hotovo.

2017-06-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI