Candát s holandskou omáčkou a opečenými bramborami zpět

Ingredience:
candát2 porcesůl dle chutipepř dle chuti
drcený kmín dle chuticitron dle chutimáslo kousek
Brambory:
středně velké brambory6 kssůl dle chutirozmarýn2 snítky
petrželka dle chutiolej dle potřebyčesnek dle chuti
Holandská omáčka:
žloutek3 kssůl dle chutipepř dle chuti
máslo120 gcitronová šťáva1 lžičkasmetana3 lžíce
candát 2 porce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, drcený kmín dle chuti, citron dle chuti, máslo kousek, středně velké brambory 6 ks, sůl dle chuti, rozmarýn 2 snítky, petrželka dle chuti, olej dle potřeby, česnek dle chuti, žloutek 3 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, máslo 120 g, citronová šťáva 1 lžička, smetana 3 lžíce

Příprava

Ryby bych mohla jíst snad denně, škoda však, že jsou poměrně dost drahé.

Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve kůží dolů.

Brambory uvaříme ve slupce. Omyjeme je, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme rozmarýn. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme a dáme na rozehřátý olej na pánev. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a opečeme. Nakonec promícháme s čerstvou nasekanou petrželkou.

Žloutky šleháme metlou nad párou. Pozor, aby se nádoba se žloutky nedotýkala horké vody, žloutky by se uvařily! K žloutkům postupně přidáváme nakrájené máslo, sůl, pepř, citronovou šťávu a stále pilně šleháme, přidáme smetanu. Šleháme do zhoustnutí. Vše je hotovo během chvilky.

Celý pokrm naservírujeme na nahřáté talíře, ozdobíme kolečkem citronu a petrželkou.

2017-09-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI