Candát v mandlové krustě a bramborový salát se špenátem pro děti od 2 - 3 let zpět

Ingredience:
candát3 porcevejce1 kshladká mouka1 lžíce
plátky mandlí dle potřebyolivový olej trochukoření na ryby špetka
sůl dle chutibylinky dle potřeby
Bramborový salát se špenátem:
brambory300 gmražený listový špenát125 gbílý jogurt3 lžíce
bílý vinný ocet1 lžícešťáva z necelé poloviny citronu dle chutisůl dle chuti
česnek dle chuti
candát 3 porce, vejce 1 ks, hladká mouka 1 lžíce, plátky mandlí dle potřeby, olivový olej trochu, koření na ryby špetka, sůl dle chuti, bylinky dle potřeby, brambory 300 g, mražený listový špenát 125 g, bílý jogurt 3 lžíce, bílý vinný ocet 1 lžíce, šťáva z necelé poloviny citronu dle chuti, sůl dle chuti, česnek dle chuti

Příprava

Dnešní den byl krásný, ale trošku horký. Lehká rybka a k ní studený salát se mi zdá jako nejlepší volba k večeři v takto parný den. 

Rybku alespoň půl dne předem naložte - já jsem si na ni v hmoždíři udělala pesto z bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka, lichořeřišnice), olivového oleje, citronového pepře a hrubozrnné soli, ale jeho složení si můžete uzpůsobit dle vlastní fantazie. 

V době přípravy pak rozšlehejte jedno vejce s uvedeným množstvím mouky na kašičku, ve které pak rybu namočte a ihned obalte v plátcích mandlí. Pečte v troubě předehřáté na 180°C, na plechu vyloženém pečícím papírem, a to přibližně 20 minut. 
 
Bramborový salát se špenátem:
Brambory uvařte vcelku, oloupejte a nakrájejte na špalíčky tak, jako jste u bramborového salátu zvyklí. Přidejte vinný ocet a citronovou šťávu, povolený a vymačkaný listový špenát, bílý jogurt a dochuťte solí a troškou česneku. Pokud budete podávat k rybě, s množstvím česneku to nepřehánějte, abyste tak nepřebili jemnou a lahodnou chuť ryby. Před podáváním salát vychlaďte v lednici. 

Dětská specifika:
  • ryby jsou v našich tabulkách doporučovány od 1 roku, jejich bílkovina je velkým alergenem. Pokud se nebojíte, jistě je můžete na svém dítěti vyzkoušet i dříve, ale vybírejte jejich zdroj a hlídejte případnou reakci. 
  • mandle a ořechy jsou taktéž alergeny a obecně jsou doporučovány od 2 - 3 let
  • salát můžete bez citronové šťávy a octa, samozřejmě i bez soli a koření, nabídnout dětem od cca 8 měsíců
2015-06-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI