Celozrnné tortilly s vepřovým masem zpět

Tortilly:
celozrnná mouka (nebo hrubá) + na pomoučnění2 hrnkyolivový olej3 lžícesůl1 lžička
voda3/4 hrnkučesnek8 stroužků
Guacamole:
avokádo1 kscibule1/2 ksrajče1 ks
citronová šťáva2 lžičkyčesnek2 stroužkysůl špetka
pepř špetka
Maso:
vepřová krkovice s kostí - cca 2 steaky (nebo jiného masa, ale je lepší trošku tučnější kvůli šťavnatosti)350 gsůl špetkapepř špetka
červená paprika1 lžičkakari1 lžičkaolivový olej1 lžíce
Další suroviny:
smetana8 lžičlibovolný salát pár lístkůcibule (na jemno nakrájená)1/4 ks
sýr dle potřeby
celozrnná mouka (nebo hrubá) + na pomoučnění 2 hrnky, olivový olej 3 lžíce, sůl 1 lžička, voda 3/4 hrnku, česnek 8 stroužků, avokádo 1 ks, cibule 1/2 ks, rajče 1 ks, citronová šťáva 2 lžičky, česnek 2 stroužky, sůl špetka, pepř špetka, vepřová krkovice s kostí - cca 2 steaky (nebo jiného masa, ale je lepší trošku tučnější kvůli šťavnatosti) 350 g, sůl špetka, pepř špetka, červená paprika 1 lžička, kari 1 lžička, olivový olej 1 lžíce, smetana 8 lžič, libovolný salát pár lístků, cibule (na jemno nakrájená) 1/4 ks, sýr dle potřeby

Příprava

Kdo miluje vepřové maso a chuť domácích tortil, určitě se nadchne.

Tortilly
1. Prosejte mouku se solí, přidejte olivový olej a postupně vodu a hněťte dokud nevznikne pevné, trošku tahavé těsto. Rozdělte na 8 kousků a nechte asi 10min odpočinout při pokojové teplotě.
2. Do každého kousku přidejte nastrouhaný stroužek česneku (nebude to v tortille až tak moc cítit, ale dodá jí to lepší chuť). Válečkem rozválejte každý kousek do tvaru tortilly. Rozehřejte nepřilnavou pánev a nasucho z každé strany minutu-dvě těsto opečte.

Guacamole
1. Rozmixujte avokádo tyčovým mixérem (nebo pokud nemáte, tak jako já, tak vidličkou), přidejte na velmi jemno nakrájenou cibuli, rajčata, strouhaný česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř. Dejte vychladit do ledničky.

Maso
1. Steaky osolte, opepřete a okořeňte a na olivovém oleji orestujte, z každé strany tak 6-7min, tak, že budou dostatečně propečené, ale stále šťavnaté. Potom nakrájejte na kousky a připravte k přípravě na tortilly.

Další suroviny
1. Na tortillu postupně dejte smetanu, guacamole, maso, malinko nasekané cibule, salát a trošku strouhaného sýra. Zabalte a můžete podávat.

2014-01-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI