Červená čočka s cibulkou, pórkem, Umeoctem, řasou Wakame a Ghí zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebyčervená čočka250 gvelká cibule1 ks
pórek1/4 ksřasa Wakame1,5 cmumeocet dle chuti
třtinový cukr dle chutihimalájská sůl dle chutipažitka na ozdobení
České Ghíčko dle potřeby, červená čočka 250 g, velká cibule 1 ks, pórek 1/4 ks, řasa Wakame 1,5 cm, umeocet dle chuti, třtinový cukr dle chuti, himalájská sůl dle chuti, pažitka na ozdobení

Příprava

Červenou čočku jsme si velmi oblíbili a obzvlášť v kombinaci s Umeoctem a cibulkou. Miluji tu vůni restované cibulky a tu nezaměnitelnou chuť Umeocta. Umeocet vzniká jako odpad při fermentaci japonských švestiček umeboshi. Kromě toho, že je kyselý, je také velmi slaný, proto si při jeho použití dejte dobrý pozor. Vzniklá tekutina totiž obsahuje až 30 % mořské soli. Hodí se do salátů, polévek, ale i omáček. Umeocet je rovněž zajímavým přírodním doplňkem. Je účinným pomocníkem při žaludečních potížích, jelikož pomáhá na nevolnosti a zvyšuje chuť k jídlu. Pokud je vaše tělo rozladěné, umeocet vám pomůže nastolit acidobazickou rovnováhu. Také je účinný při snižování únavy nebo na pálení žáhy. Vyzkoušet jej můžete také tehdy, když vás bolí hlava nebo když potřebujete doplnit energii. Neutralizuje toxiny a zpomaluje stárnutí pokožky.

Propláchneme červenou čočku a dáme vařit společně s řasou Wakame. Než se nám čočka uvaří, orestujeme si na Českém Ghí cibulku. Když je čočka hotová, přidáme orestovanou cibulku a dochutíme Umeoctem, cukrem, dosolíme. Na Ghí si orestujeme pórek, který podáváme společně s čočkou. Čočku si posypeme pokrájenou pažitkou.

2016-02-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI